Zoo opfordrer til at støtte Australiens dyreliv på den rigtige måde

Zoologisk Have i København opfordrer de danskere, der ønsker at donere til Australiens udsatte dyreliv, til at gøre det til organisationer, der yder en effektiv og langsigtet hjælp.

Australien har de seneste par måneder været hærget af massive skovbrande, der har haft voldsomme konsekvenser for dyrelivet i landet. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter de massive skovbrande i Australien er danskerne flittige til at hjælpe på de måder, der er mulige. Frivillige danske brandmand rejser til Australien for at tilbyde deres hjælp til deres hårdtprøvede kollegaer.

Og for dem der ikke kan tilbyde deres hjælp fysisk, er der også mulighed for at donore penge til genopbyggelsen af landet. Her kan man blandt andet donore penge til at redde dyrelivet i Australien.

Læs også 1000 frivillige: Danskerne vil hjælpe Australien i kampen mod skovbrande

Her opfordrer Zoologisk Have i København danskerne til at give deres donationer til organisationer, der har til formål at yde en effektiv og langsigtet hjælp til de truede australske dyr.

Det skriver dyreparken i en pressemeddelelse, hvor zoolog Mikkel Stelvig giver sit bud på, hvordan danskerne skal donore for at sikre den rigtige hjælp til det australske dyreliv.

- I Zoo er vi i løbende kontakt med vores kollegaer i den australske zooforening, og vi bakker fuldt op om deres tre-trinsplan for at redde det australske dyreliv. Ønsker man at hjælpe de truede dyr, skal man støtte den australske zooforenings fond direkte. Vi har derfor oprettet et Mobilepay-nummer, hvor alle midlerne går direkte til fonden, siger han og henviser til fonden Wildlife Conservation Fund - Bushfire Crisis Response.

Wildlife Conservation Fund - Bushfire Crisis Response arbejder på at:

1) Redde berørte dyr og placere dem i passende zoologiske haver og vildplejestationer under professionel pleje, indtil de kan sættes tilbage i deres leveområder.

 

2) Undersøge skadernes omfang på dyrene og deres levesteder for at vurdere, hvor og hvordan man sætter bedst ind.

 

3) Langsigtet genopretning med henblik på at sende sunde dyr tilbage, som kan reetablere og opretholde en sund bestand i de berørte områder.

Halv milliard dyr er døde

Mikkel Stelvig fortæller, at den australske zooforening (ZAA) arbejder med naturbevarelse efter samme principper som Zoologisk Have. Derudover forventer han, at skovbrandene får store konsekvenser for dyrelivet og plantefloraen.

Læs også Spejder rejst helt fra Australien for at opleve dansk jul

- Den store reduktion af plante- og dyrearter vil påvirke de berørte områders økosystem. Det vil blive et langt fattigere levested, og vi vil miste stor mangfoldighed i økosystemet. For nogle arter vil det betyde, at der er så få individer tilbage, et det ikke er muligt at få genetableret områdets bestand, afslutter han.

Op mod en halv millard dyr er allerede omkommet i flammerne, og flere arter står til helt at uddø i de voldsomme skovbrande. Ønsker man at donere til den australske zooforening, kan det gøres via Mobilepay på 39 10 33.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik