ZOO dropper populær tradition: "Vi skruer 50% ned for strømmen og 100% op for hyggen"

Københavns ZOO laver om på juleplanerne i år for at spare på energiforbruget.

Lige nu planlægger Københavns ZOO, hvordan de skal spare på energiforbruget dette efterår og vinter. 

Men det er ikke varmen til chimpanser, krokodiller og giraffer, der ryger.

Det er derimod den årlige skøjtebane, som sløjfes, i lyset af de stigende priser. 

Der kommer dog et miljøvenligt alternativ, kan administrerende direktør Jørgen Nielsen fortælle:

- Vi laver en hyggelig rulleskøjtebane i stedet for. Vi prøver i det hele taget at skabe muligheder fremfor begrænsninger, siger han.Mere bål og LED-lys

I den zoologiske have har diskussionen gået på, hvordan man balancerer energikrise og strømforbrug med en god oplevelse for gæsterne. 

quote ZOO-tårnet er slet ikke den store energisynder

Jørgen Nielsen, Københavns ZOO

- Vi siger herinde, at vi skruer 50 procent ned for strømmen og 100 procent op for hyggen. Det er også den fornemmelse, vi i det hele taget gerne vil skabe, når man går ind i ZOO. At man for en stund kan parkere kriserne udenfor, opleve nærværet med sin familie og venner, og simpelthen bare nyde det julen i virkeligheden handler om, siger Jørgen Nielsen.

Det betyder også, at der fortsat vil være lys i haven, når mørket for alvor nærmer sig, ligesom der også vil være særlige julelys i ZOO-tårnet:

- ZOO-tårnet er slet ikke den store energisynder. Tårnet er beklædt med et net af LED-pærer, som trækker mindst mulig strøm. Det vil derfor ikke give mening at slukke for det. Det samme gælder for vores belysning på julemarkedet, hvor vi i år også vil bruge fakler og bål så vidt muligt, lyder det.

Zoo oplyser, at alle julelys på julemarkedet vil være med energivenlige LED-pærer og at alt lys fokuseres på de steder, hvor der er gæster, og slukkes, hvor det ikke har indflydelse på dyrene og medarbejderne. 

Skruer generelt ned

Selvom ZOO gennem de seneste år har været igennem en større klima-og energioptimering med blandt andet solceller, så bliver der stadig set på, hvor man kan spare, når man afholder arrangementer.

- Som alle andre sidder vi nu og prøver at planlægge, hvordan vi på forsvarlig vis kan afholde vores forskellige aktiviteter her i efteråret og vinteren. Aktiviteter som Halloween og jul, som jo er helt essentielle for vores forretning, siger Jørgen Nielsen.

Energikrisen fylder meget, men uden lys kan haven ikke holde åbent til vinter, siger den administrerende direktør:

- Alle kulturinstitutioner har været rigelig ramt gennem de seneste år, og det har vi også her i ZOO, så det er klart, at denne energikrise er endnu en kæmpe udfordring for os. For det er bare sådan. At hvis vi ikke har lys i haven, så kan folk intet se, når de går rundt herinde, og så kan vi ikke holde åbent, siger  Jørgen Nielsen._

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

kanalrundfart

playEfter forslag om fri badning i Københavns Havn: "Vi frygter en ulykke"

20190718-145623-4-4529x2548ma

Slut med bøder og badezoner? Nu skal fremtiden for omstridte baderegler undersøges

Fransiska ryger

playFransiska var tidligere anbragt og så frem til "magisk tid" - men så blev hun hjemløs

politi på cykel

Borgere er trætte af hensynsløse cyklister: Nu kommer der mere politi på cykelstien


København


Forsiden lige nu

Se flere