Zoo-direktør efter tvangsnedlukning: "Der er ikke midler til at holde liv i ZOO"

Regeringen anbefalede fredag nedlukning af en række erhverv herunder forlystelses- og oplevelsesparker. Det kan ramme Københavns Zoo hårdt, hvis ikke der falder kompensation prompte, lyder det.

- Vi kan ikke bare slukke lyset, gå hjem under dynen og holde vejret til, stormen raser over.

Så kontant er reaktionen fra administrerende direktør i Zoologisk Have København, Jørgen Nielsen, i en mail til TV 2 Lorry oven på regeringens udmelding om, at man fra søndag tvangslukker Københavns Zoo.

Landets største dyrepark kan ikke bare sende alle sine medarbejdere hjem, da der stadig skal være nogen til at fodre dyrene, tilse dem og sikre sig at de har det godt.

quote Tvangsnedlukning ... baner forhåbentlig vejen for fuld økonomisk kompensation helt uden bureaukratiske blindgyder og uhørt kompliceret sagsbehandling

Jørgen Nielsen, administrerende direktør, Zoologisk Have København

Jørgen Nielsen understreger, at han bakker 100 procent op om regeringens anbefalinger, men han gør det med en bøn til politikerne:

- Tvangslukning er et krystalklart budskab. Og det baner forhåbentlig vejen for fuld økonomisk kompensation helt uden bureaukratiske blindgyder og uhørt kompliceret sagsbehandling, siger han og uddyber:

- Jeg har dog en kraftig appel til politikerne om, at vi fra dag et kompenseres for de massive omkostninger, en tvangslukning vil koste os.

Sådan skal Zoo kompenseres, hvis de skal overleve

Zoologisk Have har normalt åbent året rundt, men med en tvangsnedlukning hængene over hovedet, så betyder det, at de kan se frem til tabte indtægter fra entré, mad, drikke, møder og selskaber:

- Så er der ikke midler til at holde liv i ZOO, siger Jørgen Nielsen, der slutter af med en klar opfordring:

- Så kære politikere: tak for at træffe en vigtig beslutning, men glem nu ikke at give os fuld dækning, så vi kan passe på verdens dyr, mens verden er optaget af at bekæmpe pandemien.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) meldte tidligere fredag ud, at hun nu vil samle partierne for at forhandle om kompensation til de berørte.

Og den kompensation har Københavns Zoo altså hårdt brug for allerede fra søndag.

TV 2 Lorry har tidligere talt med direktør i Tivoli, Susanne Mørch Koch, der også udtrykker usikkerhed over den økonomiske konsekvens af nedlukningen. 

Det kan du læse meget mere om her.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget