Vrum Vrum: Københavnske fætre slår to verdensrekorder

Hen over weekenden blev hele to verdensrekorder slået med en dansk konstrueret motorcykel af to fætre fra København.

To fætre fra København har slået verdensrekorder hen over weekenden. Foto: True Cousins

Det gik hurtigt for sig, da det årlige drag racing-event på Mantorp Park i Sverige blev skudt i gang i søndags.

Faktisk så gik det så hurtigt, at en dansk konstrueret motorcykel ved navn Silver Lightning slog hele to verdensrekorder, og derfor placerer det danske team True Cousins på den næsthurtigste tid nogensinde i verden.

Læs også Københavnske el-løbehjul bliver mere bæredygtige

Bag verdensrekorderne står et familieteam, der består af to fætre fra København, hvor Gleen E. Nielsen er konstruktøren, og Hans-Henrik Thomsen er køreren af den elektriske motorcykel.

Verdensrekorderne blev slået på den klassiske strækning på 402 meter, hvor rekorderne allerede var sikret halvvejs under løbet.

Hans-Henrik Thomsen kørte strækningen på bare 7,08 sekunder og med 304 kilometer i timen, og det er blot 0,14 sekunder fra den allerøverste rekord for alle eldrevne køretøjer, der ligger på 6,94 sekunder og indehaves af Larry McBride fra USA.  

Hans-Henrik Thomsen er køreren i løbene, og her ses han på den dansk konstrueret elektriske motorcykel. Foto: True Cousins

 

  Foto: True Cousins

Mange års forberedning 

De sidste 12 år har fætrene igennem sponsorer og salg af batterier kunne rejse midler nok til at bygge de absolut hurtigste elektriske motorcykler og biler i verden indenfor disciplinen drag racing.

Og nu er det kun 0,14 sekunder, der adskiller dem fra verdensrekordens førsteplads, og de to fætre har stadig håb om at nå den.

- Vi håber, at vi i løbet af efteråret kan få mulighed for at tage denne præstigefyldte verdensrekord. Motorcyklen har masser af potentiale tilbage, og vi er meget sikre på, at vi har det rigtige setup til at fuldføre denne, for os, utrolige præsentation, siger fætrene og fortsætter:

Læs også Rekordernes dag i Tivoli: DM i græskar overgik alles forventninger

- Baner i Sverige, Finland eller England er under overvejelse, men vi må se, hvad vi kan gøre, Corona spørger stadig og kan ødelægge vores muligheder.

Samtidig med at de to københavnske fætre prøver at slå rekorden, så er tre andre teams i USA i gang med det samme – så det er spændende at følge med i, hvem der kører med førstepladsen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik