Voldsom trussel florerer på sociale medier - nu er gerningsmanden identificeret

Københavns Politi har identificeret kilden til den anonyme bombetrussel, der tidligere på dagen blev fremsat på en række sociale medier.

”Der er placeret fem bomber rundt i Storkøbenhavn. De går af klokken 20 i aften. Find mig, hvis I vil nå at stoppe det. MM”

Sådan lyder en voldsom trussel, der mandag eftermiddag blev fremsat på en række sociale medier – heriblandt Twitter.

Her ses det anonyme tweet med bombetruslen, der lige efterforskes af politiet.
Her ses det anonyme tweet med bombetruslen, der lige efterforskes af politiet.
Foto: Twitter - screendump

Truslen var skrevet af en anonym person med brugernavnet Ma76874983, og Københavns Politi igangsatte en efterforskning for at få identificeret afsenderen.

Kort før klokken 17 meddeler Københavns Politi, at de har fundet ud af, hvem der står bag.

- Afsenderen af de tidligere omtalte bombetrusler er nu identificeret. Det drejer sig om en psykisk syg person, som allerede er indlagt og i behandling, skriver Københavns Politi på Twitter.

Politiet vurderer altså, at truslen er grundløs.

Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi, oplyste tidligere i eftermiddags til TV 2 Lorry, at truslen blev fremsat kort før klokken 14.

- Vi er bekendt med, at der florerer en enslydende bombetrussel på en række sociale medier fremsagt af en anonym profil. Vi efterforsker p.t. sagen og har ikke yderligere på nuværende tidspunkt, skrev Københavns Politi efterfølgende på Twitter.

Politiet: En yderst alvorlig sag

Senere på eftermiddagen fulgte Københavns Politi fulgt op med endnu et tweet, hvor de understregede, at det så sagen med stor alvor.

- Vi arbejder stadig på at finde frem til, hvem der har udsendt de anonyme trusler på en række sociale medier. Det er en yderst alvorlig sag at fremsætte en bombetrussel - også selvom en sådan er fremsat i spøg, skriver Københavns Politi.

Truslen var også delt som svar på en række forskellige tweets, der er skrevet af Twitter-profiler tilhørende kendte danskere og Twitter-profiler tilhørende Københavns Politi, PET og Rigspolitiet.

Truslen er også delt som svar på et tilfældigt tweet fra Københavns Politi, som blev postet mandag.
Truslen er også delt som svar på et tilfældigt tweet fra Københavns Politi, som blev postet mandag.
Foto: Twitter - screendump