Vinterbadehus til over 11 millioner i brand kort efter åbning

Saunaen i Det Flydende Aktivitetshus på Nordhavn åbnede i starten af det nye år. Søndag udbrød der brand, og nu er saunaen ude af drift på ubestemt tid.

Det er kun få uger siden, et stort flydende aktivitetshus til over 11 millioner kroner i Nordhavn åbnede for sauna til stor glæde for københavnske vinterbadere og saunagængere.

Men allerede nu er saunaen ude af drift og den flotte trækonstruktion beskadiget.

Søndag udbrød der nemlig brand i saunaen, mens vinterbaderklubben var i gang med at benytte faciliteterne.

TV 2 Lorrys reporter var tilfældigvis på stedet og oplevede dramaet på nærmeste hold.

Branden opstod, mens medlemmer af vinterklubben var i fuld gang med at benytte faciliteterne. Der bredte sig hurtigt en panisk stemning, idet folk ikke kunne lokalisere en brandslukker. Derfor løb gæster i badetøj mellem havn og sauna med plastikkufferter fyldt med vand for at slukke ildebranden.

Til sidst lykkedes det at finde en brandslukker hos en restaurant ikke langt fra aktivitetshuset, med hvilken branden blev slukket. Beredskab og politi ankom kort tid efter.

Kommune erkender: Der var ingen brandslukkere

Det Flydende Aktivitetshus er blevet til i fællesskab mellem Københavns Kommune og By & Havn. Det er derfor en kommunal opgave at sørge for brandsikkerheden.

Men den var ikke helt i orden ved søndagens hændelse.

I et skriftligt svar erkender Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, at der ikke var opsat brandslukkere.

Det til trods for at bygningen er af træ, og at saunaovne kan udgøre en væsentlig brandfare.

”Kultur- og Fritidsforvaltningen oplyser, at der netop er opsat to pulverslukkere ved Det Flydende Aktivitetshus - en i forrummet til saunaen samt en i fællesrummet,” skriver forvaltningen til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Tømmerflåde og tilløbsstykke til 11,4 millioner

Det Flydende Aktivitetshus er hele 152 kvadratmeter stort og flyder rundt i havnen ved Sandkaj i det nye københavnske boligkvarter Nordhavn. Kommunen står bag aktivitetshuset, som har kostet hele 11,4 millioner kroner.

Det er udformet i træ, og er skabt efter inspiration fra de gamle traditionelle bådhuse. Fortolkningen er dog moderne og med store vinduespartier, udearealer og bag de nytænkende tegnestreger står Spektrum Arkitekter.

Aktivitetshuset har været i brug siden august 2019 til forskellige vandaktiviteter i havnemiljøet.

Aktivitetshuset åbnede i slutningen af august. Vi var på besøg få dage før indvielsen.

Lukket på ubestemt tid

I starten af januar i år blev aktivitetshuset fuldendt med den længe ventede sauna til de badende medlemmer af Nordhavn Vinterbaderklub.

Men her har lykken altså været kort. Som følge af skaderne fra branden er saunaen nu ude af drift, afspærret og lukket på ubestemt tid.

Nordhavn Vinterbaderklubs hjemmeside skriver bestyrelsen, at branden i saunaen opstod ved en elinstallation.

- Der vil blive givet meddelelse på hjemmesiden, når vi ved nærmere og kan fortælle noget om, hvornår saunaen forventes at kunne blive taget i brug igen, skriver Nordhavn Vinterbaderklub.

Det fremgår ligeledes af hjemmesiden, at vinterbaderklubben opstillet et midlertidigt saunatelt, som kan benyttes på udvalgte dage, indtil den rigtige sauna igen kan tages i brug.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere