Vingeskudt lufthavn jubler over nyhed, der snart går i luften

Rutenyt i Københavns Lufthavn: Nu kommer der flere destinationer på kortet.

Luftfarten har været presset helt i bund i de forgangne mange måneder.

Men de lempede rejserestriktioner medførte en sommer med øget trafik i Københavns Lufthavn, hvor en del danskere valgte at flyve på sommerferie fra.

Sådan lyder det fra Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Sommertrafikken tegnede sig for 40 procent sammenlignet med en normal juli før COVID-19 ramte, så det er en positiv udvikling, som forventes at fortsætte.

Udover at trafikken på indenrigsflyvningerne er i vækst, så er det især ruterne til Storbritannien, Italien, Holland, Polen og de baltiske lande, som er blandt favoritdestinationerne fra CPH (Københavns Lufthavn, red.)

Syv nye ruter

Men fra 30. september forventer Københavns Lufthavn at åbne op for yderligere syv ruter og dermed kommer det totale antal destinationer helt op på 110.

Det er Norwegian, der åbner for to ugentlige flyvninger til Dublin, mens Ryanair ligeledes flyver to gange ugentligt til Edinburgh, og endelig er det SAS, der tegner sig for den største kapacitetsudvidelse med en flyvning til Napoli, to til Firenze og fire afgange til Krakow - alle på ugentlig basis.

Morten Mortensen, der er ruteudviklingschef i CPH, glæder sig over udviklingen.

- Vi har haft en sommer med gode muligheder for at rejse, og det har danskerne heldigvis taget godt imod. Vi ser, at de positive tendenser fortsætter både til efteråret men også til vinter.

- Så derfor er det naturligvis rigtig godt, at vi løbende ser øget udbud i CPH fra flyselskaberne, som passagererne tager godt imod, siger Morten Mortensen i pressemeddelelsen.

Han kan se frem, at udbuddet faktisk bliver endnu større, når vi rammer september måned, hvor easyJet genstarter ruterne til Milano (tre gange ugentligt) og London (fire gange) fra uge 36, mens Widerøe igen flyver til Kristiansand to gange ugentligt.