Vinduer - masser af vinduer: Hotelbyggeri blev firmas største opgave nogensinde

Med Villa Copenhagen har vinduesproducenten Bøjsø haft sin største opgave nogensinde

Hvis indbyggerne i den jyske by Vorbasse rejser til hovedstaden og ankommer med tog, så vil de muligvis føle lidt ekstra stolthed lige før ankomst.

For umiddelbart før Københavns Hovedbanegård passerer toget den gamle centralpostbygning, der efter en intens ombygningsperiode nu snart er klar til at slå dørene op som luksushotel, under navnet Villa Copenhagen.

I bygningen sidder intet mindre end 750 vindueselementer, og de er produceret og monteret af virksomheden Bøjsø døre og vinduer, der har hjemme i - ja, Vorbasse.

Bøjsø har før arbejdet på prominente adresser - blandt andet Amalienborg - og et af  virksomhedens specialer er såkaldte koblede vinduer, hvor der sidder flere vinduer i samme ramme. Dermed kan virksomheden få nye vinduer til at ligne gamle, småsprossede vinduer og stadig opretholde moderne krav til både varme- og lydisolering.

Opgaven på det københavnske hotelbyggeri har været den jyske virksomheds største nogensinde.

- Villa Copenhagen har været et projekt af stor betydning for os, da det er virksomhedens største enkeltstående ordre i vores mere end 45 år i branchen. Derfor er det også en kæmpe milepæl nu at aflevere de sidste vinduer til den imponerende bygning, fortæller Lasse Sørensen, direktør for Bøjsø Døre & Vinduer.

Den markante københavnerbygning har mere end 100 år på bagen og er klassificeret som bevaringsværdig. Derfor er der også blevet stillet krav til ombygningen - og de nye vinduer skulle ligne de originale.

Autentisk oplevelse

-  Derfor har det været vores fornemmeste opgave at bevare det oprindelige udtryk, som arkitekten Heinrich Wenck tiltænkte bygningen. Det har været vigtigt for os at bidrage til, at man som besøgende stadigvæk kan mærke postbygningens sjæl og får en autentisk oplevelse, siger Lasse Sørensen.

Bøjsø Døre & Vinduer har netop afleveret de sidste vinduesfag i det kommende hotel, som dermed er tæt på at være færdigt. Åbningen var egentlig fastsat til 1. april, men det spændte corona-krisen ben for.

Danmarks dyreste hotel-suite

Vinduespartierne har krævet en del specialarbejde fra den jyske leverandør.
Vinduespartierne har krævet en del specialarbejde fra den jyske leverandør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere