Vil du være valg-vagt? Så meget tjener du på tjansen

Snart skal der både stemmes til kommunalvalget og regionsrådsvalget. Og har du lyst til at give en hånd med, så kan du samtidig tjene på det.

Om under en måned åbner valgstederne til kommunal- og regionrådsvalget, som finder sted den 16. november. Og når alle har lagt deres stemme i valgurnerne, skal de tælles op.

Optællingen - og andre services såsom at vise dig til stemmeboksen - tager såkaldte valgtilforordnede sig af.

Og den tjans kan du varetage.

Ikke gratis arbejdskraft

Lige nu søger Københavns Kommune nemlig valgtilforordnede til kommunal- og regionalvalget tirsdag den 16. november 2021.

Skal du ikke andet end at sætte dit kryds den dag, så kan du søge om at blive valgtilforordnet. Og det er altså ikke en gratis tjans, du påtager dig. 

Faktisk kan du hive op til 1305 kroner hjem. For at sikre dig det beløb, skal du dog være med fra 07.00 og frem til, at optællingen er slut.

Hvad laver en tilforordnet?

Kan du kun hjælpe til i løbet af aftenen, kan du blive aftentæller. Her møder man kl. 19.30 og kan gå derfra med 435 kroner.

De eneste krav du skal opfylde er, at du skal være vælger til kommunal- og regionalvalget i Københavns Kommune. Det betyder, at du skal bo i kommunen og fylde 18 år senest på valgdagen. Derudover skal du have valgret.

Lyder det som noget for dig, så kan du melde dig her.

Det er dog ikke kun i Københavns Kommune, du kan blive valgtilforordnet. En række andre kommuner i vores sendeområde søger nemlig også hjælp.

Det gælder blandt andet Roskilde Kommune. 

Her søger de lige nu folk mellem 18 og 25 år, der kan hjælpe hele valgdagen - fra syv morgen til den sidste stemme er talt op.

Her er aflønningen dog lidt mindre. 860 kroner kan du således tjene på sådan en vagt. Men du vil også få både mad og drikke hele dagen.

Har du fået lyst til at hjælpe, så kan du søge tjansen i Roskilde her.