Vil du score lidt ekstra lommepenge? Vind 85.000 kroner på at samle skrald

En ny app kan give konkurrencelystne skraldesamlere blod på tanden.

Én mands skrald en anden mands guld. Det synes at være sagen, hvis man har hentet en ny app som netop er lanceret i København.

App’en hedder LitterLotto, og er udviklet og medstiftet af walisiske Daffyd Jones, som i forbindelse med lanceringen er taget til Danmark.

- Hvis du henter vores app, og tager et billede af det affald, du smider i affaldsspanden, så har du en chance for at vinde 85.000 kroner, siger Daffyd Jones til TV 2 Lorry.

Litter betyder affald på engelsk, og det er netop det, som skaberne af app’en håber, at flere i fremtiden husker at smide ud.

Daffyd Jones viser, hvordan han har samlet et stykke affald op, og går hen til skraldespanden. Han dokumenterer via et kamera i app’en, at han smider sit skrald ud og når billedet er uploadet får han en besked.

- Ingen gevinst denne gang. Når man uploader et billede, så trækker app’en lod om instant-præmier på mellem 50 og 2000 kroner, siger Daffyd Jones.

Den helt store gevinst sker én gang om måneden. Her er præmien 85.000 kroner, og man øger ifølge Daffyd Jones sine chancer, jo mere man deltager.

Daffyd Jones demonstrerer den nye app.
Daffyd Jones demonstrerer den nye app.
Foto: TV 2 Lorry


App kan ikke snydes

Men hvis man tror, at man bare kan snyde, og runde sin egen skraldespand i køkkenet syv gange om dagen, så tager man fejl, siger ophavsmanden til LitterLotto.

- Alle vindende uploads skal verificeres af vores medarbejdere, før vi udbetaler præmien. Så du kan prøve at snyde systemet, men du vil ikke vinde en præmie, siger han.

Før medarbejderne hos LitterLottos kigger på vinderne, så har app’en en kunstig intelligens, der hjælper med at opdage snyd.

Ifølge Daffyd Jones er LitterLotto finansieret af de firmaer, hvis skrald oftest bliver indrapporteret på app'en.

Han vil ikke afsløre hvilke firmaer, der er tale om, men ifølge medstifteren har flere firmaer herhjemme udvist interesse for app’en.

- Danmark har en helt særlig affaldskultur. Med det mener jeg, genbrug, pantsystemer osv. Og så har vi oplevet stor interesse fra danske firmaer. Derfor var det oplagt for os, at lancerere LitterLotto i Danmark, siger han.

Sælger ikke data

Tech-kyndige- og -frygtige folk herhjemme, vil forståeligt nok tænke, at en app som sporer din aktivitet og skal bruge alle dine data, måske har andre hensigter end bare altruisme.

Det afviser Daffyd Jones dog med et løfte.

- Vi sælger ikke data om dig til nogen andre. Det handler om at gøre en forskel. For affaldet ender i havene, dræber vores vildtliv, og det prøver vi at forhindre, siger han til TV 2 Lorry.