Verdenskendt pigekor aflyser udlandsturné på grund af Corona-udbrud

Pigekoret fra Sankt Annæ skulle have været på turné i Italien, men planerne er blevet skrinlagt på grund af weekendens udbrud af Corona-virus. Nu giver de i stedet koncerter i Sønderjylland.

Et af de absolut bedste pigekor i Danmark, Sankt Annæ Pigekor, er et anerkendt og hæderkronet kor, der er kendt både i Danmark og i udlandet.

Det var planen, at sidstnævnte skulle have været destinationen i denne uge, hvor koret i samarbejde med Concerto Copenhagen og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium skulle på turné i Italien.

Men et udbrud af den livsfarlige Coronavirus har i 11. time annulleret turnéen. Ubruddet har betydet at 11 byer er blevet helt lukket ned ned i det nordlige Italien, ligesom der også er blevet konstateret flere smittet med Corona-virus, der officielt hedder Covid-19, på Sicilien i det sydlige Italien.

Turen skulle have gået til både Cremona, Mantova og til den berømte Markuskirken i Venedig, men nu må korpigerne i stedet tage til takke med koncerter i Sønderjylland og Tyskland.

Fakta om Sankt Annæ Pigekor:

Det oplyser Sankt Annæ Gymnasium i en pressemeddelelse.

- Det er naturligvis utrolig ærgerligt, at vi må aflyse turnéen. Selvom risikoen for at blive smittet med covid-19-virus vurderes til at være lille, er der opstået stor usikkerhed om situationen i Italien, siger Sankt Annæ Pigekors chefdirigent Anne Marie Granau og tilføjer:

- Vi kunne komme til at stå med ansvaret for 62 piger i Italien, uden koncerter og med meget begrænset bevægelsesfrihed og en usikker rejseplan. Derfor er vi utroligt glade for, at kirker i Sønderjylland og Tyskland har åbnet dørene for, at vi nu kan holde koncerterne der i stedet for.

Med måneders forarbejde lagt i skraldespanden har pigekoret på rekordtid flyttet koncerterne til Sønderjylland og Tyskland med hjælp fra en række kirker, som har været med på idéen om at afholde koncerter med kort varsel.

Dermed holder koret foreløbigt koncerter i Haderslev Domkirke, St. Aegidien Kirche i Lübeck og Trinitatis Kirchengemeinde i Berlin.

Foreløbig plan for turnéen:

- Vi er taknemmelige for at kunne gennemføre turnéen og afholde de planlagte koncerter i flotte, store kirker med 74 optrædende sangere og musikere. Vi har arbejdet på repertoiret i mange måneder og håber, at rigtig mange vil bakke op om koncerterne og få en smuk musikoplevelse, siger Anne Marie Granau.

Foruden pigekoret består den samlede turnétrup også af barokspecialister fra Concerto Copenhagen og talentfulde musikstuderende fra konservatoriet.

Repertoiret for koncerterne er musik fra barokkens Venedig, der blev komponeret til “Ospedali Grandi”, som var fire store børnehjem, der blev berømte over hele Europa for deres fremragende kvindeensembler og musikalske uddannelse.

Fakta om Concerto Copenhagen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

20210304-142458-L-1920x1300we

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere