Bakken hårdt ramt på økonomien: "Det gør ondt"

Bakken er som så mange andre forlystelsesparker lukket ned, og det kan mærkes på pengepungen.

Solen skinner, der er forår i luften, og påsken er over os. Normalt betyder det, at Bakken er proppet med mennesker, der traditionen tro har valgt at besøge forlystelsesparken i Dyrehaven,

Men som alle andre steder i oplevelsesbranchen er Bakken ikke åbnet endnu på grund af coronavirus, og det kan mærkes på økonomien.

- Man sidder og nyder det gode vejr, og det er trist, at det ikke foregår på bakken. Det gør ondt, at vi skal åbne to måneder senere, og især når det er påske, da det er en højtid for os på Bakken, siger Nils-Erik Winther, der er direktør på Bakken, til TV 2 Lorry.

Det er ikke bare forlystelserne, der står stille på Bakken. Der er butikker og restauranter, der plejer at holde åbent hele højsæsonen, hvor de tjener en stor del af deres omsætning ind.

På Bakkens 75.000 kvadratmeter er det muligt for teltholdere at leje sig ind, og det er her Bakken får en del af deres omsætning fra.

Restauranter i farezonen

Der skal noget til at drive Bakken rundt rent økonomisk, og i takt med at åbningsdagen for bakken er udskudt i to måneder, så forventes der ikke plus på kontoen i årets regnskab.

- Vi kommer til at gå voldsomt ned i omsætning. Vi kommer ikke til at få et plus, og det er klart, at det gør ondt, siger Nils-Erik Winther.

Og det er slet ikke sikkert, at de velkendte restauranter vender tilbage.

- Jeg kender ikke de enkeltes økonomi, men kan være, at der er nogle restauranter, der slet ikke kan åbne op igen på grund af covid-19, siger Nils-Erik Winther.

Nye retningslinjer

Den nye åbningsdag for Bakken bliver den 11. maj, og der følger en række retningslinjer med.  

Ledelsen på Bakken arbejder sammen med teltholderne om at finde løsninger, så åbningen af Bakken kan ske på en ansvarlig og sikker måde, fortæller Nils-Erik Winther.

Når Bakken åbner, så gælder de samme retningslinjer som i det øvrige samfund. Det vil sige, at der skal være god afstand mellem folk og generelt ikke for mange mennesker samlet på lidt plads.

Ifølge Nils-Erik Winther vil medarbejderne på Bakken blandt andet øge salget af tour-bånd på nettet, og sælge dem på forskellige tidspunkter af dagen og til forskellige priser.

Det vil de gøre i håb om, at hvis de sætter tour-båndet til en billigere pris om aftenen, så vil flere gæster komme der, så antallet af besøgende på Bakken bliver spredt ud over dagen.

- Vi er en stor åben park, men det handler stadig om, at danskerne fortsætter med at holde afstand og have respekt for hinanden, fortæller Nils-Erik Winther.

For at undgå for mange mennesker omkring spisestederne, kan take away fra restauranterne også blive en mulighed, så gæsterne kan købe en skovkurv med mad, som de kan spise et sted i dyrehaven, oplyser Nils-Erik Winther.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere