Vandlækage skaber massive trafikale udfordringer - vil vare resten af dagen

Trafikal hovedåre på Christianshavn vil tidligst være åben igen torsdag.

Flere lækager på vandrør i København skaber fortsat store trafikale problemer på Christianshavn og flere steder på det nordlige Amager.

Det er meldingen fra Københavns Politit tirsdag formiddag.

- Torvegade er den største udfordring, vi har. Den er spærret fra strandgade til Christmas Møllers Plads i den anden ende. Så Torvegade er ikke nogen gennemkørselsvej mellem Amager og Sjællandssiden i dag, siger vagtchef Henrik Stormer til TV 2 Lorry.

Spærringen giver en del kø på Stadsgraven, skriver Trafikken Hovedstaden på Twitter.

Hvis man har ærinde på Christianshavn, for eksempel arbejde eller tilsvarende, så vil man dog kunne blive lukket ind, lyder det fra politiet.

Ifølge vagtchefen har der været et tryk nede fra, så asfalten er brudt op.

- Sådan som jeg får det genfortalt, så betyder det, at en stor del af Torvegade skal brydes op og der skal lægges nye rør der. Det er ikke noget, der lige er klaret på en halv time. Vi snakker resten af dagen, og det er formentlig også et optimistisk bud, siger Henrik Stormer.

Trafikken Hovedstaden skriver, at Torvegade tidligst vil være åben igen torsdag. Cykelstierne vil dog være farbare senere på tirsdag.

Politiet er stadig til stede på Christianshavn for at guide trafikken, men senere på dagen vil afspærringerne blive selvbærende, som det kaldes. 

 
 
Foto: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang

Kun én anmeldelse om vandskade

Også i krydset Vejlands Allé og Digevej er der stadig problemer med trafikken, hvor der er spærret i østlig retning mod Amager, som medfører massiv kø mod København på Øretads Boulevard fra Vejlands Alle.

- Det giver lidt knas i trafikken. Det er også noget længerevarende, og der er både politi og hjemmeværn på stedet til vejledning, siger Henrik Stormer.

Ifølge Trafikken Hovedstaden forventes det, at Vejlands Alle mod Amager mellem Ørestads Boulevard og Digevej vil være åben igen til myldretiden onsdag morgen.

Politiet har også modtaget anmeldelser fra andre steder. Blandt andet for enden af Refshalevej, der dog ikke er så befærdet, og derfor skaber mindre problemer.

Man har kun modtaget en enkelt anmeldelse om vandskade, som skulle være vand i en kælder ved Sundholmsvej og Dovregade. Der kan dog være flere tilfælde, fortæller vagtchefen.

 
 
Foto: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang

Årsag kan spores til Rødovre

På grund af vandlækagerne kører flere busser i København også alternative ruter. Det drejer sig om linje 2A, 31 og 37, der normalt kører ad Torvegade, som i stedet vil køre over Langbro.

Samtidig vil linje 18 og 34 køre ad Slusevej og Kongelundsvej i stedet for Digevej.

Forsyningsselskabet Hofor oplyser på sin hjemmeside, at man endnu ikke er helt sikker på årsagen til vandlækagen. Meget tyder dog på, at der i forbindelse med et ledningsarbejde i Rødovre er opstået svingninger i trykket på vandet, som har presset ledningsnettet flere steder.

"Vi arbejder på højtryk for at få reetableret de berørte veje. Det er et stort arbejde, og der er mange folk derude for at få løst problemet og sikre vejene, så man igen kan genoptage trafikken på de berørte veje", skriver Hofor.

Også dele af Brøndby og Hvidovre er ramt af lækagen, oplyser forsyningsselskabet.

Til TV 2 Lorry fortæller kommunikationsrådgiver Charlotte Kany, at borgere muligivs vil opleve manglende vandtryk i hanerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere