Unik mulighed: Kør enkeltstarten i København dagen efter Tour-stjernerne

Folkecykelløbet bliver også en hyldest til hverdagscyklismen og København som en af verdens bedste cykelbyer.

Selvom Tour de France-etaperne er for professionelle cykelryttere, så kan amatører og cykelglade Tour-fans alligevel få lov at køre i slipstrømmen fra de største cykelstjerner, når touren rammer København.

Efter, at de professionelle cykelryttere har kørt den første Tour de France-etape i København den 1. juli, forbliver enkeltstartsruten afspærret for trafik og skaber plads til, at alle kan hoppe på ladcyklen, løbecyklen eller citybiken og opleve en bilfri by på den 13 kilometer lange rute dagen efter.

- Med Tour de France-starten i København ønsker vi at skabe en stor gul folkefest, der fejrer både professionel cyklisme og hverdagscyklisme, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Overborgmesteren er også bestyrelsesformand for Grand Départ Denmark Copenhagen 2022.

- Tour de København er en fantastisk mulighed for, at vi alle kan køre den samme rute, som verdens hurtigste cykelryttere har racet gennem dagen inden. På den måde kommer vi i sporene på favoritter som Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar. Jeg håber, at så mange københavnere som muligt vil være med, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hyldest til hverdagscyklisterne

Folkecykelløbet bliver også en hyldest til hverdagscyklismen og København som en af verdens bedste cykelbyer.

I følge Københavns Kommune foregår mere end to ud af fem ture til arbejde og uddannelse i byen på cykel.

- Det er skønt, at vi kan give københavnerne muligheden for selv at køre ruten igennem - uden at blive forstyrret af biler, siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Ø) i pressemeddelelsen.

- Det er samtidig en anledning til at hylde hverdagens cykelhelte: Alle de mange tusinder af københavnere, der hver dag bidrager til at skabe en grønnere, renere og mere rar by, når de kører på to hjul i stedet for fire. Det skal vi give endnu bedre muligheder for fremover.

Fra Fælledparken til Sankt Hans Torv

Løbet skydes officielt i gang lørdag den 2. juli klokken 9 med en række åbningstaler i Fælledparken.

Herefter bevæger de første hverdagscyklister sig ud på ruten, der både passerer Kongens Nytorv og Rådhuspladsen.

Det er op til den enkelte cyklist at bestemme, hvor og hvornår turen starter og slutter, og man kan tage hele turen rundt på alle 13 kilometer eller hoppe på og af fra en række punkter undervejs på ruten. 

Hop på og af ruten 12 steder i byen

Som deltager i Tour de København bestemmer man selv, hvor man starter og slutter og hvor langt, man ønsker at cykle. Man kan cykle alle 13 km eller hoppe på eller af ruten 12 steder i byen:

• Fælledparken (ved cykelfestivalen FestiVélo)

• Østerbrogade


• Øster Søgade


• Østerport


• Esplanaden


• Bredgade


• Kongens Nytorv


• Søren Kierkegaards Plads


• Rådhuspladsen


• Jarmers Plads


• Frederiksborggade


• Sankt Hans Torv


Kilde: www.tourdekbh.dk

Foruden det store løb, vil der også være mulighed for at deltage i en række mindre løb.

Blandt andet vil der være en senioretape, hvor ældre stiger på cyklerne og på en række røde rickshaws.

Der er både plads til ældre og pårørende, der kan cykle med eller heppe fra sidelinjen.

Enkeltstartsruten er spærret indtil klokken 16.00 lørdag.

"Løb i løbet"-program

Udover at alle inviteres til at deltage i løbet i eget tempo, vil der på dagen være en række særlige “løb i løbet”, hvor Københavns Kommune i samarbejde med en lang række partnere hylder foreningslivet, hverdagscykelisterne, det aktive seniorliv og byens mangfoldighed.


KlubEtapen

Inden den officielle åbning tyvstarter Tour de København med en KlubEtape fra kl. 8-9. KlubEtapen afvikles i samarbejde med Dansk Cykle Union og DGI Hovedstaden og er en hyldest til de organiserede cykelklubber, foreninger og fællesskaber, som har været med til at forme kærligheden til cykling hos mange af de danske cykelprofiler, og som sikrer unikke fællesskaber om cykelsporten. I dette tidsrum er ruten kun åben for tilmeldte deltagere fra inviterede cykelklubber.



SeniorEtapen

Kl. 10 skydes SeniorEtapen i gang. Forrest i feltet vil ligge en række røde rickshaws, som til dagligt er i brug på byens plejehjem og aktivitetscentre. Som del af SeniorEtapen deltager en række af Københavns Kommunes pleje- og sundhedscentre, københavnske seniorklubber, samt repræsentanter fra en række samarbejdspartnere.


Mangfoldighedsløbet

Kl. 11 afholder Hverdagsaktivisterne og Socialforvaltningen en unik etape i mangfoldighedens navn. Med Mangfoldighedsløbet omfavner vi byens forskellighed og inviterer københavnerne til at cykle med og sætte fokus på København som en mangfoldig by med plads til alle.  


Kilde: Københavns Kommune



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik