Ungdomsklubber bløder medlemmer – Nu vil borgmester øremærke stort millionbeløb

Ungdomsklubberne i København kæmper for at få medlemmer. Nu vil børne- og ungdomsborgmesteren poste 40 millioner kroner i klubberne for at puste liv i dem igen og forbygge ensomhed blandt de unge.

Mange unge kæmper med ensomhed.

Faktisk viser undersøgelser, at næsten hver femte i 9. klasse føler sig ensomme. Alligevel så kæmper ungdomsklubberne i København paradoksalt nok også med at få medlemmer.

Men det vil børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (S), lave om på. Han går nemlig til de kommende budgetforhandlinger med et ønske om at få afsat 40 millioner kroner til ungdomsklubberne i byen.

Og han har udset sig ungdomsklubberne af en årsag.

- Klubberne har et kæmpe potentiale. Det her her man kan opdage, hvad det er verden også kan være. At det ikke bare er bag en skærm, at man kan lave aktiviteter, men at man kan opdage den verden, der er. Blive nysgerrig på musik, kreativitet - bare det at tale med nogen, som er noget af det, de fleste efterspørger, siger Jesper Christensen til TV 2 Lorry.

quote De skal bruges til at booste alle vores klubber, så vi i alle bydele har nogle rigtigt attraktive tilbud.

Jesper Christensen (S), Børne- og Ungdomsborgmester, Københavns Kommune

De rosende ord om ungdomsklubberne kommer også af egen personlig erfaring. Børne- og ungdomsborgmesteren har nemlig selv slået sine folder i den lokale ungdomsklub, da han var ung.

En tid, han mener, var med til at udvikle ham.

- Jeg var en smule genert, da jeg var ung, og der var en hel verden, jeg ikke havde opdaget, hvis ikke jeg var en del af det fællesskab, som ungdomsklubberne er. Det er også det, jeg møder i dag, og det er også det, de unge efterspørger, og det er noget mange flere københavnere kunne have gavn af, siger Jesper Christensen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fra venstre ses Madison Vangsgaard, Stella Kott og Karen Negosanti, der alle tre er glade for at komme i ungdomsklubben Thomas P. Hejle på Nørrebro.
Fra venstre ses Madison Vangsgaard, Stella Kott og Karen Negosanti, der alle tre er glade for at komme i ungdomsklubben Thomas P. Hejle på Nørrebro.
Foto: Jan Christensen - TV 2 Lorry

Skal booste ungdomsklubberne

De 40 millioner kroner skal fordeles over de næste fire år, og pengene skal være med til at puste liv i de ellers blødende ungdomsklubber.

- De skal bruges til at booste alle vores klubber, så vi i alle bydele har nogle rigtigt attraktive tilbud. Det handler om åbningstid, det er noget de unge efterspørger rigtig meget. Det handler om aktiviteter, altså muligheden for flere ture, og at der er det antal voksne, der skal være, siger Jesper Christensen.

Spørger man nogle af medlemmerne på en byens ungdomsklubber, hvad der skal til for at få flere til klubberne, så er borgmesterens forslag ikke helt ved siden af.

- Når man går her i klubben, kan man først være her fra klokken 18, og så skal man hjem inden. Så et par flere lokaler, og sådan at man kan være her lidt før, siger Karen Negosanti, der er medlem af ungdomsklubben Thomas P. Hejle på Nørrebro.

- Måske nogle flere ture, måske en skitur, eller en tur i biografen eller sådan noget kunne lokke flere til, tilføjer Madison Vangsgaard, der også er medlem af ungdomsklubben Thomas P. Hejle.

En pakke man ikke siger nej til

Borgmester Jesper Christensen er da også overbevist om, at hans forslag og ønske om at øremærke 40 millioner kroner til ungdomsklubberne vil blive taget vel imod af Børne- og Ungdomsudvalget.

- Jeg er er først og fremmest taknemmelig for, at Ungdomsudvalget har brugt ret lang tid på det her, blandt andet sammen med de unge, sammen med forskere, sammen med ansatte for at finde ud af, hvad der skal til. Så vi har faktisk en ret stærk pakke til at sige, det er det her, der skal til. Så det tror jeg bliver svært at sige nej til, siger han.

Budgetforhandlingerne går i gang til september.