Ungdommens Folkemøde modtager Årets Hovedstadspris

Årets Hovedstadspris blev for anden gang uddelt, og her blev en demokratifestival hædret for at engagere unge i det politiske liv.

Folkene bag Ungdommens Folkemøde blev torsdag eftermiddag hædret med en pris.

Det gjorde de til Region Hovedstadens nytårskur på Rigshospitalet.

Her fik de overrakt Årets Hovedstadspris 2019 af formand for dommerkomiteen og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet, som gav vinderen disse ord med på vejen:

- Ungdommens Folkemøde har skabt et demokratisk rum, hvor det lykkes at engagere de unge aktivt i det politiske liv. Det er blevet en stor og vigtig begivenhed, som sætter hovedstadsregionen på landkortet. Folkemødet har skabt et unikt mødested mellem unge og et bredt udsnit af det danske foreningsliv, hvor der diskuteres alt lige fra fake news til kropsidealer og ensomhed, siger hun i en pressemeddelelse.

Ungdommes Folkemøde får overrakt Årets Hovedstadspris af Sophie Hæstorp Andersen (S).
Ungdommes Folkemøde får overrakt Årets Hovedstadspris af Sophie Hæstorp Andersen (S).
Foto: Region Hovedstaden / Presse

Stødt stignede folkemøde

Ideen til Ungdommens Folkemøde opstod, da unge i 2016 tog fra Bornholm til Christiansø for at holde Ungdomsmøde under Folkemødet. Siden er begivenheden vokset til at rumme 30.000 deltagere og er flyttet til Valby Parken. 

Den 34-årige filosof og initiativtager til demokratifestivalen, Olav Hesseldahl, modtog prisen på vegne af Ungdommens Folkemøde.

- Tusind tak for prisen. Vi er vildt stolte over anerkendelsen. Ungdommens Folkemøde er en kædereaktion af engagement, ungdomsmagt og demokrati. Her mærker unge på egen krop, den forandring de kan skabe og vigtigheden af at tage del i demokratiet, lød det fra ham. 

Udvikling og regionale styrker

Det er anden gang Årets Hovedstadpris uddeles. Prisen er opstået for at anerkende dem, der tør gå forrest og bidrage til udviklingen af regionale styrker og sætter hovedstadsregionen på landkortet. 

Sidste år modtog Mads Tofte, afgående direktør fra IT-Universitetet, prisen for sit blik for nødvendigheden af at få flere kvinder til at uddanne sig inden for IT. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere