Ung mand begik to røverier på 10 minutter - nu er han anholdt

Københavns Politi har anholdt en ung mand, der mistænkes for at have begået to røverier onsdag formiddag.

Efter flere timers efterforskning er det lykkedes Københavns Politi at anholde en ung mand, der tidligere onsdag blev efterlyst for at have begået to røverier. 

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Omkring klokken 11.11 blev en butik på Frederiksborggade udsat for røveri, hvor gerningsmanden stak af med et ukendt beløb.

Kort tid efter, klokken 11.20, begik samme gerningsmand et røveriforsøg mod en forretning på Rømersgade.


Truede med pistollignende genstand

I begge tilfælde truede gerningsmanden med en pistol eller en pistollignende genstand, oplyste vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer, tidligere på dagen til TV 2 Lorry. 

Københavns Politi havde i forbindelse med deres efterforskning indhentet overvågningsbilleder fra området, som de efterfølgende brugte til at efterlyse gerningsmanden i offentligheden. 

På baggrund af efterlysningen, som blev bragt på det sociale medie Twitter og viderebragt af flere medier, har Københavns Politi modtaget flere henvendelser om den formodede gerningsmand. 


Det er i den forbindelse lykkedes politiet at anholde den unge mand, der blev efterlyst ved hjælp af overvågningsbillederne.

- Vi vil gerne takke for henvendelserne der har medvirket til, at vi netop har kunne foretage anholdelse af den efterlyste gerningsmand til de to røverier, skriver Københavns Politi i deres tweet.

TV 2 Lorry har valgt at fjerne overvågningsbillederne fra denne artikel, da den unge mand ikke længere er efterlyst.

Ifølge politiet var der tale om en dreng eller ung mand i alderen 16-18 år. Han var cirka 160-170 cm høj, lys i huden, og så talte han dansk. Han var under røveriet iført sort jakke, sorte bukser og sorte sko.