Trods voldsomme protester: Disse elever skal flytte fra skole til pavilloner

Tre klassetrin fra Ørestad Skole skal undervises i pavilloner ved Amager Fælled Skole. Forældre kæmper stadig imod beslutningen.

Omkring 250 elever skal flytte fra Ørestad Skole til Amager Fælled Skole, hvor de klassiske klasselokaler er skiftet ud med pavilloner.

Det skyldes pladsmangel på Ørestad Skole. Nu er det besluttet, hvilke elever det drejer sig om.

Fra sommeren 2020 skal udskolingen, altså 7., 8., og 9. klasserne, flytte fire kilometer væk fra deres skole på Ørestad til Amager Fælled Skole.

Beslutningen fra Københavns Kommune om at flytte elever har længe været kendt. De involverede parter på Ørestad Skole har selv fået mulighed for at bestemme, hvilke klassetrin der skulle flytte ud i pavillonerne.

Her er valget faldet på de ældste klassetrin.

- Vi har bedt forældre om inputs til, hvem, de tænkte, var hensigtsmæssig at flytte. Så har vi taget lærerne med på råd, og derefter anbefalet det til skoleledelsen, fortæller formand for skolebestyrelsen på Ørestad Skole Marie Aimée til TV 2 Lorry.

Mor er bekymret for sin datters undervisning

Udflytningen kommer blandt andet til at gå udover over Mette Djupdræts datter, Marie.

Hun går i 6. klasse, men fra næste år skal hun i 7. klasse og bliver dermed flyttet til pavillonerne på Amager Fælled Skole. Og det gør Mette Djupdræt bekymret for kvaliteten af sin datters undervisning.

- Afstanden bekymrer mig ikke, men afstanden til nærmiljøet, faglokaler, idrætsfaciliter og adgang til undendørsfaciliteter det er det, der bekymrer mig. Kan man fastholde de dygtige lærere, der er på Ørestad Skole, fordi deres faglige miljø vil også blive splittet op med dårlige faciliteter, og de vil være langt fra deres kollegaer, fortæller Mette Djupdræt til TV 2 Lorry.

Løsninger afvist af kommunen

Forældrene til børnene på Ørestad Skole har tidligere foreslået politikerne alternative løsninger til genhusning af de ekstra elever.

Blandt andet har de foreslået at bygge barakker over en kanal tæt ved skolen. Den løsning havde Mette Djupdræt også været større tilhænger af end den nuværende.

- Det giver ingen mening at flytte børn fra deres lokale område til pavilloner, når de ligeså godt kunne flytte pavillonerne til Ørestad, siger hun.

Men løsningerne fra forældrene er blevet afvist af kommunen.

- Vi er optaget af at finde de løsninger, der ligger tættest på, men det har simpelthen ikke været muligt at komme tættere på, end vi er kommet her, forklarer Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, der er Børne og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune.

Trods afvisningen og den endelige beslutning om at flytte udskolingen væk fra Ørestad Skole, vil skolebestyrelsen kæmpe videre for at undgå, at eleverne skal undervises i pavilloner på Amager Fælled Skole.

- Vi kigger på løsninger, der er her i området, så eleverne ikke skal ud til Amager Fælled Skole. Man kan ligeså godt have pavilloner i nærområdet, siger Marie Amiée.

TV 2 Lorry har tidligere lavet et indslag om skoleflytningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere