Trods afsløring i TV: Bilister drøner fortsat over for rødt

Efter at TV 2 Lorry dokumenterede farlig kørsel, har hele 86 bilister fået et klip i kørekortet.

Den ene efter den anden bilist fortsatte turen ind i krydset, selvom lyset var skiftet til rødt. 21 styk på en time for at være helt præcis.

Det var resultatet, da TV 2 Lorry i starten af september filmede i en time ved Borups Alle/Hillerødgade i retning mod Københavns centrum.

Det fik efterfølgende Københavns Politi til at love et besøg i det store kryds.

- Nu har vi set det, og jeg har allerede aftalt med vores færdselsfolk, at de kører derud de næste par dage og kigger på, om de kan fange nogen af dem, der kører over for rødt, sagde Peter Veje, sektionschef i færdselsafdelingen, til TV 2 Lorry.

Og den indsats har båret frugt. Man har nemlig jævnligt været tilstede ved krydset efter TV 2 Lorrys henvendelse, lyder det i et skriftligt svar fra Københavns Politi.

- Vi har i september og oktober måned skrevet 86 sager, hvor bilister er kørt over for rødt lys, hvilket også har afstedkommet et klip i kørekortet, siger Peter Veje.

Udover det har der været ”sidegevinster”, som han kalder det. Det tæller blandt andet benyttelse af mobiltelefon, ikke benyttet sikkerhedssele og kørsel uden førerret.

Samtidig lader det til at TV 2 Lorrys hurtige forsøg i krydset ved Borups Alle/Hillerødgade kommer til at have en længerevarende effekt.

- Vi fortsætter og har det som et tilbagevendende fokuspunkt, siger Peter Veje.

 

Stigende antal ulykker

Da han første gang fik vist optagelserne fra den ene time, hvor der var blevet filmet, var han chokeret over hvor mange bilister, der kører over for rødt.

Han vidste godt, at der af og til var problemer, men omfanget kom bag på ham.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt, at folk er så ligeglade med de røde lys. Det er et stort kryds, og der er jo rigtig langt til, de er ovre på den anden side, så der kan jo nå at ske alt muligt, siger han.

I 2018 var der 395 ulykker med rødt lys i politikredsene i København, Vestegnen og i Nordsjælland. Det er et rekordhøjt antal, og ligger 20 procent højere end gennemsnittet af de fem forrige år.

I ulykkerne kom 107 personer til skade. 57 af dem alvorligt, mens fire personer endte med at miste livet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere