Trist græsplæne bliver til ny park i København med indbygget sikring mod skybrud

Parken skal fungere som nyt byrum, der samtidig sikrer området mod oversvømmelser.

Det er ikke alle grønne områder i København, der er lige populære. 

Og Grønningen, der ligger mellem Tuborgvej og Hovmestervej i København, bliver ikke brugt af de lokale beboere i så høj grad, som der er potentiale til.

Derfor skal parken nu omdannes fra at være en åben og plan græsplæne til et mere vildt beplantet og kuperet terræn med stier og hyggelige kroge. 

Det fremgår af et projektforslag med bred politisk opbakning, som skal behandles på et møde i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune den 31. januar. 

- Det er fantastisk, man får nogle bedre byrum for lokale fællesskaber og mere grønt, siger teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod (EL), til TV 2 Lorry.

Indbygget skybrudssikring

Parken kommer samtidig også til med flere såkaldte lavninger at kunne håndtere regnvand, så man undgår oversvømmelser i tilfælde af skybrud.

- Man har fundet gode og inspirerende klimaløsninger med disse lavninger i parken, der både indsamler regnvand, så vi undgår oversvømmelser, men også fungerer som sociale mødesteder med mulighed for leg og aktivitet, siger Line Barfod.

Lokalområdet inddraget

Projektet er udviklet med inddragelse af lokalområdet i form af blandt andre Bispebjerg Lokaludvalg og bestyrelserne for tre lokale boligforeninger.

Her har borgerne gennem samtaler, arrangementer og møder bidraget til projektet med viden om områdets udfordringer og potentialer og delt deres ønsker og drømme for fremtidens park.

Projektforslaget skal behandles på et møde i Teknik- og Miljøudvalget den 31. januar, og Line Barfod går stærkt ud fra, at det bliver en smal sag at få indstillingen godkendt.

- Det regner jeg bestemt med, siger hun til TV 2 Lorry.

Arbejdet med at etablere Grønningen forventes at gå i gang i marts 2023 og stå færdigt i juli 2024.

Fakta: