Tre mænd brændte Mette F.-dukke: Nu er dommen faldet

Byret afviser at dømme tre mænd, der i 2021 hængte en dukke af Mette Frederiksen op ved en demonstration.

Tre mænd, der i januar sidste år hængte en dukke forestillende statsminister Mette Frederiksen (S) op ved en demonstration i København, frifindes for trusler.

Det har en enig domsmandsret i Retten på Frederiksberg afgjort. Dommen læses onsdag op i retten, hvor der straks udbrød jubel på tilhørerpladserne.

Det var 23. januar sidste år, at de tre mænd hængte en mannequindukke med et foto af statsministeren op på Julius Thomsens Plads. Det skete i forbindelse med en demonstration mod coronarestriktioner.

Om dukkens hals hang et skilt med teksten: "Hun må og skal aflives".

Da sagen var for retten i forrige uge, forklarede den 32-årige tatovør, som skrev skiltet, at det var "et politisk ordspil", der henviste til beslutningen om aflivning af mink.

Ifølge specialanklager Søren Harbo fremstod dukken som hængt i en galge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

mette frederiksen dukke afbrændt
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Men den 33-årige stilladsarbejder, der stod for at hænge dukken op, har forklaret, at det skyldtes, at den ikke kunne hænges i kroppen, da armene så ville falde af.

Den tredje tiltalte er en 36-årig mand. Han har forklaret, at han først så dukken til demonstrationen og stillede spørgsmål ved skiltet.

Men han blev blandt andet betrygget af, at politiet ikke sagde noget til dukken, da de mødte nogle betjente på vejen til demonstrationen.