Toprestaurant halverer prisen på grund af corona-frygt

Mange afbud på bookede borde har fået restauratøren på den tidligere Michelin-restaurant The Standard til at halvere priserne.

Frygten for smitten med coronavirus har fået mange gæster til at annullere bookede borde på københavnske restauranter.

Det tager hovedstadens mest anerkendte spisesteder nu konsekvensen af og halverer priserne i et forsøg på at kunne trække fulde huse på ny.

Således oplyser restauratørerne bag The Standard, der huser de hæderkronede restauranter Studio, Almanak og Mission, at de halverer menupriserne de næste to uger.

- Det er selvfølgelig ret vildt at sætte prisen så voldsomt ned på en ni-retters gourmetmenu på vores toprestaurant Studio, men det er også helt vildt, det, der sker lige nu.  Jeg vil hellere have en dårligere business case på den korte bane, men med fulde huse, end at kigge på tomme stole, siger hun og fortsætter:

- Vores dygtige personale knokler jo for at stå klar, og de bedste råvarer er hentet ind. Det er tudetosset, hvis det skal gå til spilde. Som restauratør gør det ondt helt ind i hjertet at se på tomme stole og potentielt lade fantastiske råvarer ende som madspild.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fredag kunne TV 2 Lorry fortælle om adskillige restauranter, der var hårdt ramt af frygten for coronavirus. Se mere i indslaget her.

- Vi kan ikke bare lade stå til

Merete Holst, der er indehaver af The Standard og husets tre restauranter, fortæller, at op mod halvdelen af dagens bookinger er blevet annulleret. Og det er et bevægelselsmønster, hvis lige hun aldrig har set.

- Det er tydeligt, at det er turisterne, der bliver hjemme. Og vi er selvfølgelig helt grundlæggende taknemlige for, at folk tager ansvar og aflyser, når de kommer fra berørte områder, men vi kan ikke bare lade stå til.

Særprisen gælder alle madmenuer på Studio - der indtil for nylig havde en Michelin-stjerne - samt den store aften menu på Almanak, også kaldet "En aften på Almanak”.

Indtil videre gælder de vilde priser frem til den 19 marts.

Særprisen gælder dog ikkepå drikkevarer, selskaber og samt resten af Almanaks a la carte kort.

Toldbodsbygningen The Standard med de tre restauranter samt en bar ligger på havnefronten ved Københavns Havn mellem Inderhavnsbroen og Knippelsbro.

The Standard ved Københavns Havn.
The Standard ved Københavns Havn.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

tffuyu9hy

playFørst fandt de en lårbensknogle, så en kæbe: Mose-offer fra oldtiden gravet op i Nordsjælland

20190128-152411-7-4499x2529ma

Nu begynder milliondyr restaurering af fugtplaget børsbygning

Elcykler til juletræstænding

Træd i pedalerne og tænd julestjernen: Sådan sparer kommune på strømmen

mil

Michael, hans søn og ven har ligget i kø hele natten – festivalbilletter revet væk


København


Forsiden lige nu

Se flere