Toldere gjorde store øjne: Fandt to krokodillehoveder i pakke fra Afrika

To krokodillehoveder og et mylder af insekter havnede på bordet hos tolderne i Københavns Lufthavn.

Myldrende insekter og adskillige tørre fiskehoveder.

Tolderne i Københavns Lufthavn er vant til lidt af hvert, men en pakke fra Afrika fik dem alligevel for nylig til at tabe kæben.

Pakken var blevet udtaget til kontrol af tolderne ved Toldstyrelsens kontrollokation i Det Internationale Postcenter i Københavns Lufthavn, og da det værste mylder fra insekterne aftog, ventede en endnu større overraskelse.

I pakken lå nemlig to store, afhuggede krokodillehoveder.

- Da tolderne åbnede pakken, begyndte insekter at kravle ud, og inde i pakken gemte der sig to krokodillehoveder og indtil flere tørrede fiskehoveder, siger Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen i en pressemeddelelse om det opsigtsvækkende fund.

Krokodillehovederne er omfattet af Washingtonkonventionen (også kaldet CITES), og derfor blev de tilbageholdt, siger Michael Lund.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så de ud, de to krokodillehoveder, som tolderne fandt.
Sådan så de ud, de to krokodillehoveder, som tolderne fandt.
Foto: Toldstyrelsen

Det betyder, at det kræver særlige tilladelser at importere visse planter og dyr, levende som døde, mens handlen af visse arter i mange tilfælde er helt forbudt.

– Vi ser med jævne mellemrum forsøg på import af ulovlige dyre- og plantearter, men det er ikke hver dag, vi ser krokodillehoveder, forklarer Michael Lund fra Toldstyrelsen:

- Vores toldere ved grænserne og i postcentrene tilbageholder alle de ulovligt importerede og eksporterede truede dyre- og plantearter, de finder og overdrager dem efterfølgende til Miljøstyrelsen, som er ansvarlig myndighed på området.

Derfor kunne personen, der stod som modtager af pakken, formentlig se skuffet til, da vedkommende fik overleveret de resterende dele af pakken, hvori der kun lå fiskehoveder og insekter.

Kontrol af handel med vilde dyr