Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

Mindre koncerter på tre forskellige scener skal foreløbig erstatte Fredagsrock, hvor der traditionelt samles flere tusinde mennesker på plænen i Tivoli.

Det seneste år har været enhver koncertarrangørs mareridt med aflysninger og utallige udskydelser.

Sådan er det også for Tivoli i København, hvor der fortsat er lidt længere udsigt til Fredagsrock end forventet. De meget besøgte fredagskoncerter i den gamle have er foreløbig udsat på ubestemt tid.

Det skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

I mellemtiden, mens musikfans venter på Fredagsrock, søsætter Tivoli et nyt musikalsk koncept fra den 21. maj, som får navnet "Havefest", som kommer til at bestå af mindre koncerter, hvor der optrædes på tre forskellige scener i Tivoli.

- Tiden er endnu ikke til de store tætte forsamlinger, som vi kender fra Fredagsrock, men vores gæster og den danske musikbranche trænger til live-musik igen. Så nu udnytter vi, at Tivoli har over 80.000 kvadratmeter have midt i København, hvor vi kan sprede publikum ud på flere udendørsscener og områder, siger Tivolis kulturdirektør Frederik Wiedemann.

Fanger idéen an, er det planen, at det nye koncept skal blive en fast del af Fredagsrock, således at det skal være opvarmning til den ugentlige store Fredagsrockkoncert på Plænen. Der vil være koncerter fra klokken 16:00, 19:00, og dagens hovednavn optræder kl. 22:00.

Bekræftede kunstnere til Havefest

Lillefredag vender tilbage

Blandt navnene til Havefest er der foreløbig indgået aftale med Christopher, Peter Sommer, Drew Sycamore, Faustix, Søs Fenger og Hans Phillip.

- Det er lykkedes os at sikre en række af landets helt store musikprofiler, som gerne vil spille koncerter i lidt mindre formater, siger Tivolis chef for musik og underholdning, Thor Feilberg.

De tre forskellige scener bliver Orangeriet, Plænen og Pantomimeteateret, og alle koncerte vil leve op til alle Covid-19 forskrifter og retningslinjer, skriver Tivoli.

Også konceptet Lillefredag vender tilbage i en opgraderet udgave, hvor kunsterne hver torsdag hele sommeren indtager scenen på Plænen.

Bekræftede kunstnere til Lillefredag på Plænen klokken 19.00. Der arbejdes fortsat på programmet.