Tivoli lukker og slukker sommersæson med et dundrende underskud

Tivoli lukker i dag for årets sommersæson med et kæmpe underskud. Det gør ondt, lyder det fra pressechef.

01:40

De manglende udenlandske gæster og aflyste Fredagsrock arrangementer kan mærkes på sæson 2020, der ser ud til at ende med et stort underskud. Video: Rasmus Kornerup - TV 2 Lorry

Traditionen tro spillede Tivoligarden op med glad march-musik, da haven i dag markerede slutningen på sæson 2020.

Men kigger man i regnskabsbøgerne er der ikke meget at glæde sig over.

- Det ser ikke godt ud. Vi ser ud til at have en sæson for 2020, hvor vi får et underskud på 150 til 200 millioner. Det er noget, der gør ondt, siger Torben Plank pressechef i Tivoli.

Læs også Brand i Tivolirestaurant - gæster evakueret og ansat kørt på skadestuen

233 medarbejdere er blevet fyret, som direkte konsekvens af corona-krisen.

Men trods de dystre tal holder Torben Plank humøret oppe.

- Heldigvis er det sådan, at vi har haft nogle rigtigt gode år, så vi har kunne spare op, så vi skal nok klare os igennem. Men det er selvfølgelig med bekymret mine, at vi kigger ud i fremtiden, men omvendt må vi jo også bare indstille os på den nye verden, siger Torben Plank.

I perioder har Tivoli haft under halvdelen af de besøgende, som de normalt har. Dertil kommer, at hver tredje, som normalt besøger Tivoli, er udenlandske turister, og de er også blevet væk i år.

Læs også Coronakrisen koster hovedstadens hoteller og restauranter en halv milliard om ugen

Fire dage til at forberede ny sæson

På grund af corona-virussen fik Tivolis sommersæson en sen start og lukker senere end normalt. Derfor står en ny sæson for døren allerede om kun fire dage. 

- Vi lukker i dag og åbner på fredag igen, og vi har faktisk aldrig nogen sinde åbnet så hurtigt før, men det kan vi, fordi vi er godt forberedte. Så kl. 24 i nat kommer 60 lastbiler herind, og så skal der ellers arbejdes i døgndrift, fortæller Torben Plank.

Og i forvandlingen af parken har mandskabet også Covid-19 for øje.

- Vi har lært meget af Covid-19, så vi kan meget nyt - som noget nyt har vi for eksempel et nyt eksempel på en Kirkegaard, som er en forlystelse vi nu rykker ud i de hængende haver ud mod H.C. Andersens Boulevard, så vi kan sprede vores gæster noget mere, siger han. 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?