Tivoli efter to kaos-fredage: Aqua-publikum krævede mindre af os

Fredagens koncert på plænen i Tivoli forløb stille og roligt, mener havedirektør.

Mens adskillige unge mennesker sidste fredag kravlede over hegnet ind til Tivoli for komme til Fredagsrock - og andre måtte tage slukørede hjem med koncertbillet i hånden - forløb denne uges fredagsrock tilsyneladende uden kaos og dramatik.

Det oplyser Kasper Schumacher, havedirektør i Tivoli, til TV 2 Lorry.

- Der var en dejlig sommerstemning på plænen, hvor folk hyggede sig. Det blev selvfølgelig lidt mere fortættet, da vi begyndte at nærme os koncertstart, og så var der en fantastisk fest med et godt og blandet publikum med unge og ældre, siger Kasper Schumacher.

Sidste fredags koncert med Andreas Odbjerg og Artigeardit endte som nævnt med klatring over hegn og afviste gæster.

Under selve koncerten i sidste uge havde TV 2 Lorrys reporter indtryk af at befinde sig midt i kaos. Reporteren fortalte, at man blandt andet kunne se, at unge mennesker tissede over det hele. I bede, i skraldespande og på stierne. På pigetoilettet var der opkast og fulde piger, der var dårlige. Samtidig sagde Andreas Odbjerg flere gange fra scenen, at folk skulle opføre sig ordentligt.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

20220429-232110-L-6000x4000ma
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Et andet publikum

Det skete en uge efter, at der også var problemer under en Fredagsrock-koncert med Icekiid. I den forbindelse opstod der tumult, der betød, at koncerten blev afbrudt i otte minutter.

En mor fra Helsingør fortalte onsdag til TV 2 Lorry, at hendes 16-årige søn var blevet mast i græsset mellem de mange publikummer under koncerten, og hun følte sig med egne ord "rystet" over, at Tivoli ikke selv efterfølgende havde givet en udmelding om koncerten.

Op til denne fredags koncert med Aqua havde Tivoli indført et online booking-system. Alle billetter blev booket i løbet af halvanden time. Dermed vidste Tivoli på forhånd, hvor mange mennesker der ville komme ind.

- Og så vidste vi også godt, at det ville være et andet publikum, der kommer til Aqua. De har en anden adfærd, der er lidt mere koncert-vante, og det kræver lidt mindre af os. Vi var godt forberedt, siger Kasper Schumacher.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

20220429-232338-L-8640x5760ma
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ikke booking hver gang

Nu vil Tivoli evaluere på de første fire koncerter for at sikre, at alle fremover får en god koncertoplevelse i Tivoli.

Der var flere med årskort og guldkort, der er frustrerede over, at de ikke kunne komme ind i Tivoli. Hvad gør I i den forbindelse?

- Vi har et bredt program, og jeg tror, vi har noget til alle. Vi kigger nu på, hvordan vi skal bruge det her fremad. Der er nogen af vores events, der vil være så populære, at vi nok vil være nødt til at styre det med et bookingsystem. Men det er ikke vores ambition, at vi skal gøre det hver gang. Og så er Tivoli jo også meget mere end Fredagsrock. Vi har åbent langt over 220 dage om året og har masser af andre ting. Så der er masser af værdi i Tivoli-kortene, siger Kasper Schumacher.

Er det slut med problemer med fredagsrock nu?

- Vi har lært meget af de sidste fire koncerter, og vi føler, at vi har de rigtige værktøjer til at kunne afvikle vores Fredagsrock-koncerter, så alle får en god oplevelse. Så det håber jeg, men man kan aldrig vide, siger havedirektøren. 

Herunder kan du se, hvordan det gik sidste fredag under den kaotiske koncert med Andreas Odbjerg og Artigeardit:


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?