Timelange køer og usædvanligt mange tests: Se de vilde tal fra hovedstadsområdet

Du skal væbne sig med tålmodighed, hvis du er en af de mange tusind danskere, der gerne vil testes i hovedstadsområdet.

Timelange køer og ditto ventetider. Dele af landet genåbner tirsdag, og coronapasset træder for alvor i kraft - og det er formentlig derfor, der er særligt travlt på teststederne i Region Hovedstaden.

Det er Copenhagen Medical, der der driver de fleste af hurtigteststederne for regionen, og de melder om ventetider på mere end en halv time ved 23 ud af 24 teststeder.

- Der er mega travlt, og det var der også igår, så vi har rigtig mange mennesker på arbejde. Vi kører jo ikke med tidsbestilling, så det er umuligt at finde ud af, hvornår folk kommer, fortæller Trine Baadsgaard, der er talsperson for Copenhagen Medical.

Til gengæld har Copenhagen Medical tirsdag formiddag testet langt flere personer, end det var tilfældet samme tid sidste uge.

Sådan så køen til testcentret i Bella Center ud sent mandag aften.
Sådan så køen til testcentret i Bella Center ud sent mandag aften.
Foto: Presse-fotos.dk

Klokken 10.00 tirsdag er 1.244 blevet testet ved Bellacenter. Det tal lå i sidste uge på samme tidspunkt på 522. Det er altså over dobbelt så mange personer, der har ladet sig teste i dag i Bella Center. 

Andre steder er tallet endnu højere, og i Rødovrehallen er der blevet testet mere end fire gange så mange som i sidste uge.

Det billede tegner sig i hele regionen, som du kan se herunder:

Dagens testtal sammenlignet med sidste uge

Selvom Copenhagen Medicals hjemmeside viser, at der "kun" er en halv times ventetid ved testcentret i Københavns Nordvestkvarter har TV 2s reporter tirsdag formiddag stået i kø i over to timer for at blive testet.

Styrker kapaciteten med flere podere

Normalt er der 800 mennesker på arbejde på Copenhagen Medicals testcentre i Region Hovedstaden, men op til genåbningen har virksomheden sat flere podere på arbejde.

Tirsdag er der således 1.200 på arbejde på teststederne, og i denne uge bliver der ansat yderligere 500 nye podere.

De ekstra ansættelser skyldes både det ekstra pres, men også at genåbningen betyder, at mange af de ansatte poderne skal tilbage på arbejde i de erhverv, der åbner - frisører, tatovører og massører blandt andet.

Selvom der er flere mennesker på arbejde hos Copenhagen Medical, er der ikke meget, der tyder på, at ventetiderne herfra bliver mindre.

Derfor har virksomhedens talsperson også nogle gode råd til dem, der skal testes i disse dage:


- Søg mod de store teststeder. Det kan godt være, der er lang kø, men der kan vi også tage imod flere, så køen er hele tiden i bevægelse. Se også efter alternative tider. Vi har flere steder, der holder åbent allerede fra klokken 6 om morgenen, og i Bellacentret holder vi døgnåbent, lyder det fra Trine Baadsgaard.

Det er ikke udelukket, at Copenhagen Medical vil få brug for større teststeder fremover, siger hun, men det kan kun ske, hvis Region Hovedstaden er med på idéen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere