Tidligere michelinrestaurant i København lukker

Ægteparret bag Restaurationen har valgt at gå på pension.

- Vi har drevet det her lort i fem alvorlige kriser og er kommet ud på den anden side. Det er, fordi vi er pissegode, siger Bo Jacobsen.

Snart er det slut med at mæske sig i mad og vin på Restaurationen. 

Læs også Mens Michelin-restaurant er lukket, laver chefkok mad til hjemløse

Efter 29 år som selvstændige har Bo Jacobsen og hans kone Lisbeth Jacobsen valgt at lukke den tidligere michelinrestaurant.

- Jeg har tre uger til, og så er det farvel, og så er den ged sgu barberet, lyder det fra den 63-årige Bo Jacobsen.

Den 27. juni lukker og slukker restauranten, der ligger i hjertet af København, og som serverer moderne dansk mad. 

Jeg skal kunne sige ja til en invitation en fredag. Det har jeg ikke gjort i de 42 år, jeg har været i branchen.

Bo Jacobsen, ejer, Restaurationen

Ad to omgange har de fået tildelt en michelinstjerne: Første gange i 1995 og senere i 1999.  

En hektisk pensionisttilværelse

Ægteparret stopper arbejdet for at få plads i kalenderen til de mange ting, der ikke er tid til, når man driver en restaurant, lyder det fra Bo Jacobsen.

- Vi stopper ikke med at arbejde, fordi vi er kede af vores arbejde. Vi har jo haft det job, vi gerne ville have. Men det har forhindret os i at gøre nogle af de ting, vi gerne vil, fortæller han til TV 2 Lorry.

Og det lader til, at den kommende pensionisttilværelse bliver langt fra kedelig. 

Læs også Meyers bag coronasikre restauranter i København

- Jeg har tusind ting, jeg skal nå – det er helt åndssvagt, siger Bo Jacobsen. 

Bo Jacobsen vil blandt andet bruge tiden på at samle frimærker og gense de mange film, der står i kælderen.

Derudover vil Lisbeth og Bo blandt andet bruge tid på at gå til koncerter, i biografen, i teatret og læse bøger. De vil cykle til alt, og besøge deres datter i Berlin.

Og så vil Bo Jacobsen gerne have mere tid til at se sine venner.

- Jeg skal se alle mine venner. Jeg skal kunne sige ja til en invitation en fredag. Det har jeg ikke gjort i de 42 år, jeg har været i branchen, siger han. 

Vi har drevet det her lort i fem alvorlige kriser og er kommet ud på den anden side. Det er, fordi vi er pissegode.

Bo Jacobsen, ejer, Restaurationen

Meldingen om restaurantens endeligt og parrets kommende pensionisttilværelse, bliver taget imod med både triste miner og ønsker om en god fremtid på Facebook. 

- Det er meget vemodigt men samtidig fuld af forståelse og respekt. Vi har netop bestilt bord til en sidste tur i manégen, lyder det blandt andet fra en Facebookbruger.

Coronakrisen har skabt plusser på kontoen

Restauranten slutter på toppen, lyder det fra Bo Jacobsen. For mens flere restauranter har været hårdt ramt af coronakrisen, har Restaurationen formået at holde sin økonomi oven vande, lyder det fra Bo Jacobsen.

Læs også Kom med bagom Danmarks måske dyreste restaurantprojekt

Under coronakrisen har restauranten omlagt til take away, og dermed har de reddet deres økonomi, selvom de har været lukket for besøgende, fortæller Bo Jacobsen. 

- I 29 år har det været en succeshistorie. Vi har drevet det her lort i fem alvorlige kriser og er kommet ud på den anden side. Det er, fordi vi er pissegode.

Nu takker ægteparret af med plus på kontoen, for som Bo Jacobsen siger:

- Nu skal vi have et liv.  



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?