13 ministre i isolation - statsministeren er en af dem

Coronavirussen har bredt sig som en steppebrand på Christiansborg. Nu skal statsministeren testes.

Statsminister Mette Frederiksen vil hurtigst muligt lade sig teste for COVID-19, efter at justitsminister Nick Hækkerup er konstateret smittet. Statsministeren går i selvisolation, indtil resultatet foreligger. Det oplyser statsministeriet.

Statsministeren deltog i et møde med justitsministeren fredag den 30. oktober 2020, hvor alle retningslinjer for afstand med videre blev fulgt.

Statsministeren udviser ingen symptomer på COVID-19 og vil i videst muligt omfang fortsætte sit arbejde med virtuelle møder.  

Flere ministre i isolation

Finansministeren, udenrigsministeren, social- og indenrigsministeren, sundhedsministeren, forsvarsministeren samt kulturministeren og kirkeministeren har alle deltaget i møder med justitsministeren og vil derfor også gå i selvisolation og lade sig teste. Ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, børne- og undervisningsministeren, uddannelses- og forskningsministeren, beskæftigelsesministeren samt miljøministeren har deltaget i møder med et folketingsmedlem, der er konstateret smittet, og de er derfor også gået i selvisolation og afventer testresultat.

I dialog med Rigshospitalet

Statsministerens test vil blive gennemført i dialog med Rigshospitalet, således at statsministeren hurtigst muligt kan genoptage de af sine forpligtelser, der kræver fysisk fremmøde, herunder over for Folketinget. Derfor vil Statsministeriet også rette henvendelse til Folketingets Præsidium med henblik på en drøftelse af, hvornår en ny spørgetime kan afholdes.

På nuværende tidspunkt er i alt 13 ministre i selvisolation, og selvom meget arbejde kan og allerede foregår virtuelt, vil regeringen nu overveje, hvordan det i forhold til afvikling af test kan sikres, at ministre hurtigst muligt og på en forsvarlig vis kan genoptage deres fysiske forpligtelser i de tilfælde, hvor der 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

20200317-192821-l-1920x1278we.jpg

Rigspolitichef: Husk forsamlingsforbuddet ellers vanker der bøder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere