Teater indfører garanti: Pengene retur, hvis man føler sig utryg

Det Kongelige Teater refunderer billetten, hvis man ikke føler sig tryg ved at tage i teatret.

Når Det Kongelige Teater sammen med landets andre kulturtilbud igen må slå dørene op for gæster den 8. juni, så sker det med en særlig garanti til billetkøbere.

For at tilbyde en ekstra grad af tryghed for publikum indfører teatret en såkaldt tryghedsgaranti, som betyder, at man kan få sine penge retur, hvis man som billetholder føler sig utryg ved at indfinde sig i salen.

Det oplyser Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Tryghedsgarantien trådte i kraft den 12. maj og gælder alle billetter til Det Kongelige Teaters forestillinger i 2020.

Sådan her kommer der ikke til at se ud ved Det Kongelige Teaters Gamle Scene foreløbig.
Sådan her kommer der ikke til at se ud ved Det Kongelige Teaters Gamle Scene foreløbig.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Færre billetter til salg

Det Kongelige Teater understreger, at de ved den forestående åbning er klar til at overholde alle love, forholdsregler og vejledninger.

Derfor har kulturinstitutionen valgt at indrette både foyerer og sale på en måde, så forsamlingsforbuddet og reglerne om afstand bliver overholdt.

Samtidig er det kun hver andet sæde, der sættes til salg, mens der alt i alt udbydes færre billetter til forestillingerne.

Det Kongelige Teater er en del af genåbningens fase tre, som skal iværksættes den 8. juni, hvis smitteforholdene tillader det.

Vi har samlet det store overblik over, hvilke brancher der er omfattet i de forskellige genåbningsfaser, som du kan finde i artiklen her.