Tasketyv på spil flere steder i landet - nu er han anholdt

En 45-årig mand blev lørdag varetægtsfængslet i 12 dage, mistænkt for at stå bag en række tasketyverier rundt om i landet.

Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 45-årig mand blev lørdag varetægtsfængslet i 12 dage. Han blev anholdt fredag og er mistænkt for at have stjålet tasker fra hoteller og caféer i flere politikredse.

Det oplyser Københavns Politi mandag eftermiddag.

Læs også Er det dig? Politiet efterlyser disse to vidner til knivstikkeri foran center

En kvinde fik den 4. august stjålet sin taske, mens hun spiste morgenmad ved en hotelbuffet i Kastrup. På overvågningsoptagelser kunne det efterfølgende konstateres, at tasketyven kørte fra stedet i en bil, der viste sig at være lejet.

Samtidig havde tyveriet slående lighed med aktuelle sager i andre politikredse. Da den mistænkte ville forlænge lejen af bilen i Vejle, blev han derfor – på foranledning af Københavns Politi – anholdt af Sydøstjylland Politi.

I besiddelse af mange kontanter

Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af et større kontant beløb både i kroner, euro og amerikanske dollar.

Efterfølgende blev hans bopæl ransaget, hvor man fandt koster fra tidligere tyverier. Herefter blev han fremstillet og er nu altså varetægtsfængslet i 12 dage.

Manden, der er chilensk statsborger, er nu sigtet for en række tyverier og dertil ulovligt ophold i Danmark.

- Det er klassisk og godt efterforskningsarbejde, som førte os på sporet af den mistænkte tasketyv, der ser ud til at have opereret i store dele af landet med samme fremgangsmåde, siger leder af Afdelingen for berigelse i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik