Syv bandefolk anholdt for grov og alvorlig kriminalitet

Københavns Politi har anholdt seks mænd og en kvinde for omfattende og grove overgreb. Alle har tilknytning til bandemiljøet.

Seks mænd i alderen 26 til 37 år og en 24-årig kvinde er tirsdag formiddag blevet anholdt af Københavns Politi i en koordineret aktion. De anholdte er alle en del af eller har tilknytning til grupperinger i det københavnske bandemiljø.

Anholdelserne er kulminationen på en efterforskning af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der har stået på siden efteråret 2019.

De anholdte personer sigtes indledningsvis for i alt 17 forhold af frihedsberøvelse, grov vold, røveri, afpresning af særlig grov beskaffenhed, vidnetrusler og bedrageri af særlig grov beskaffenhed begået i en periode fra maj 2019 til nu, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Seks personer er blevet afpresset og truet

Der er til sammen seks forurettede personer, som på den ene eller anden måde har involveret sig i en relation til gerningsmændene. De har så pludselig befundet sig i en situation, hvor - de mere eller mindre opdigtet - har skyldt anseelige summer til de anholdte, der har forsøgt at true og afpresse dem eller deres familie til at betale den påståede gæld.

- Det er særdeles voldsomme og grove sager, der viser, hvor farligt det kan være at involvere sig med denne slags personer, siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen, i en pressemeddelelse.

Der forestår stadig yderligere efterforskning i sagen, og det kan ikke udelukkes, at flere vil blive sigtet.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling onsdag den 29. januar i Københavns Byret. Her vil der blive begæret lukkede døre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere