Syv bandefolk anholdt for grov og alvorlig kriminalitet

Københavns Politi har anholdt seks mænd og en kvinde for omfattende og grove overgreb. Alle har tilknytning til bandemiljøet.

Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Seks mænd i alderen 26 til 37 år og en 24-årig kvinde er tirsdag formiddag blevet anholdt af Københavns Politi i en koordineret aktion. De anholdte er alle en del af eller har tilknytning til grupperinger i det københavnske bandemiljø.

Anholdelserne er kulminationen på en efterforskning af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der har stået på siden efteråret 2019.

Læs også Falck ruster ambulancer til terror og bandekrig

De anholdte personer sigtes indledningsvis for i alt 17 forhold af frihedsberøvelse, grov vold, røveri, afpresning af særlig grov beskaffenhed, vidnetrusler og bedrageri af særlig grov beskaffenhed begået i en periode fra maj 2019 til nu, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Seks personer er blevet afpresset og truet

Der er til sammen seks forurettede personer, som på den ene eller anden måde har involveret sig i en relation til gerningsmændene. De har så pludselig befundet sig i en situation, hvor - de mere eller mindre opdigtet - har skyldt anseelige summer til de anholdte, der har forsøgt at true og afpresse dem eller deres familie til at betale den påståede gæld.

- Det er særdeles voldsomme og grove sager, der viser, hvor farligt det kan være at involvere sig med denne slags personer, siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen, i en pressemeddelelse.

Læs også Eftersøgt bandemedlem anholdt i Spanien

Der forestår stadig yderligere efterforskning i sagen, og det kan ikke udelukkes, at flere vil blive sigtet.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling onsdag den 29. januar i Københavns Byret. Her vil der blive begæret lukkede døre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik