Superligaen erkender VAR-fejl: FCK snydt for scoring

Offsidelinjen blev sat forkert, da et mål af FCK's Viktor Nelsson søndag blev underkendt efter VAR-gennemsyn.

Det var et mål af FCK's Viktor Nelsson, der i anden halvleg blev underkendt for offside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var et mål af FCK's Viktor Nelsson, der i anden halvleg blev underkendt for offside. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

1 af 2

FC København blev snydt for en scoring i søndagens sene superligakamp mod FC Nordsjælland i Parken.

Det erkender formanden for Dansk Boldspil-Unions (DBU) Dommerudvalg, Michael Johansen, dagen efter kampen i en pressemeddelelse.

Det var et mål af FCK's Viktor Nelsson, der i anden halvleg blev underkendt for offside. Men det har efterfølgende altså vist sig at være forkert.

Læs også Efter nye coronatiltag: FCK vil udsætte derbykamp mod Brøndby

- Der sker i situationen en meget beklagelig fejl i brugen af offside-softwaren.

- VAR sætter offsidelinjen forkert og kommer derfor til den forkerte afgørelse om at annullere scoringen. Målet til Victor Nelsson burde have talt. Det er en menneskelig fejl, som selvfølgelig ikke må ske, siger Michael Johansen.

En menneskelig fejl

- Der sker i situationen en meget beklagelig fejl i brugen af offsidesoftwaren. VAR-teamet sætter offsidelinjen forkert og kommer derfor til den forkerte afgørelse om at annullere scoringen.

- Målet til Victor Nelsson burde have talt. Det er en menneskelig fejl, som selvfølgelig ikke må ske, siger Michael Johansen i en pressemeddelelse.

Det fremgår af billeder fra situationen, at offsidelinjen ikke blev placeret ved den rigtige FCN-spiller. Forsvarsspilleren Ulrik Yttergård Jenssen var nemlig placeret længere tilbage end Mads Thychosen, hvor linjen blev trukket.

Det er operatørerne i VAR-vognen, der manuelt sætter de streger, som offsidebeslutninger efterfølgende bliver truffet ud fra.

Victor Nelsson fik annulleret en scoring mod FC Nordsjælland.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indført i denne sæson

VAR-systemet er blevet indført fra denne sæson i Superligaen.

Det skal ved hjælp af videobilleder hjælpe ligaens dommere med at træffe de rigtige beslutninger i afgørende situationer.

Læs også FCK går tilbage til gammelt stadionnavn

Systemet blev brugt to gange i søndagens opgør.

Første gang førte det til et tilsyneladende korrekt dømt straffespark til FCK, inden det fejlagtigt altså var med til at annullere et mål.

- I VAR-teamet føler vi en forpligtelse til at være åbne og transparente, og derfor vil vi gerne erkende, når vi laver en stor fejl.

- Det er et fælles projekt, og vi har alle en opgave i at få VAR til at lykkes til gavn for Superligaen, lyder det fra Michael Johansen.

Læs også Nu undskylder minister efter spydig FCK-kommentar

Søndagens opgør endte 3-2 til FCK.

/ritzau/Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik