Succesfuld musical vender tilbage til København

Til efteråret er det igen muligt at opleve de ikoniske karakterer Johnny Castle og Frances ”Baby” Houseman på de skrå brædder.

En af de største publikumssuccesser nogensinde herhjemme på musicalscenen vender tilbage til København.

Det sker, når Dirty Dancing til september rykker ind på scenen i Scandic Falkoner på Frederiksberg.

Musicalversionen af den ikoniske kærlighedshistorie om den unge pige Baby og danseinstruktøren Johnny Castle blev for fem år siden set af over 240.000 mennesker, da den første gang kunne opleves i herhjemme.

På rekordtid måtte musicalen melde udsolgt, og mange tusinde gik dengang forgæves. Men nu er muligheden der altså igen.

Og det er lykkedes at få de bærende hovedroller fra opsætningen i 2015 med på endnu tur med Dirty Dancing. Silas Holst går igen i fodsporene på 1980’ernes største kvindebedårer Patrick Swayze, når han indtager den mandlige hovedrolle som danselæreren Johnny Castle.

Overfor ham kan man opleve Mathilde Norholt, der ligesom ved danmarkspremieren skal spille Frances ”Baby” Houseman, og ligeledes er danseren Karina Frimodt tilbage som Johnny Castles hårdkogte dansepartner Penny.

Virkelighedens "Baby"

Alt er dog ikke som for fem år siden. For som noget ganske særligt er selveste Dirty Dancings moder, Eleanor Bergstein, involveret i starten af prøverne til sommer.

Her skal hun være med til at genskabe den originale og meget krævende koreografi, der gjorde filmen til et verdenshit.

Eleanor Bergstein er forfatter og skaber af både Dirty Dancing-filmen fra 1987 og musicalversionen. Hun skrev historien over sit eget liv, og mange mener faktisk, at hun er virkelighedens "Baby".

Handlingen i Dirty Dancing udspiller sig henover sommeren 1963 på et fornemt kursted i det nordøstlige USA. Den naive og sky rigmandspige Frances ”Baby” Houseman er på sommerferie med sin søster og deres forældre. Babys verden er pæn og poleret, og først da hun møder den karismatiske danselærer Johnny og hans venner, går hendes porcelænsverden itu, og virkeligheden slår rod i "Baby".

Blandt de nye ansigter i forhold til danmarkspremieren kan man blandt andre glæde sig til at opleve Andrea Vagn Jensen som Babys mor, Marjorie Houseman. Morten Lützhøft spiller Babys far, Dr. Jake Houseman, mens Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen skal spille Babys storesøster, Lisa Houseman. Derudover tæller det stjernespækkede cast navne som Anders Bircow og James Sampson.

Dirty Dancing - The Musical har premiere i Scandic Falkoner på Frederiksberg den 10. september 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere