Stort pengebeløb skal få kontanthjælpsmodtagere i uddannelse og job

86 millioner kroner skal hjælpe med at få mindst 2.000 kontanthjælpsmodtagere i hovedstaden i uddannelse eller job.

Københavns Kommune vil hjælpe flere kontanthjælpsmodtagere med at komme tættere på arbejdsmarkedet.

Projektet Flere Skal Med, der tidligere har hjulpet hundredvis af langtidsledige kontanthjælpsmodtagere i job eller uddannelse, vil de næste to år fortsætte i samme stime efter at have fået tilført et beløb på 86 millioner kroner.

- Kernen er, at vi går ind og kigger på de kontanthjælpsmodtagere, der er over 30 år og står langt fra arbejdsmarkedet. Via en håndholdt indsats ude på nogle virksomheder, får vi hjulpet dem på arbejdsmarkedet, fortæller Cecilia Lonning-Skovgaard, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester fra Venstre, til TV 2 Lorry.

2.000 skal i uddannelse og job

Det nye projekt hedder Flere Skal Med 2 og har som målsætning at få mindst 2.000 københavnere i uddannelse eller job. Pengene skal blandt andet sætte fokus på den enkelte borger og dennes behov.

- Vi får penge til at ansætte nogle flere sagsbehandlere, så den enkelte sagsbehandler sidder med færre sager på hånden. Det betyder, at de lærer borgerne bedre at kende og bedre kan forstå, hvilke barrierer, der er, for at borgeren kan komme i arbejde, siger borgmesteren.

45 procent af dem, der deltog i Flere Skal Med 1, svarende til mere end 1200 københavnere, opnåede i foråret 2019 job, uddannelse, virksomhedsforløb eller småjob.

Og mens Flere Skal Med 1 hjalp borgere, der havde været i kontanthjælpssystemet i mere end fem sammenhængende år, skal Flere Skal Med 2 hjælpe kontanthjælpsmodtagere og integrationsydelsesmodtagere, der er fyldt 30 år.

Fokus på Tingbjerg

I forbindelse med det nye projekt vil Københavns Kommune blandt andet rette fokus på udsatte i Tingbjerg.

Her bor der ifølge kommunen mange ledige, der har behov for støtte for at komme ind på arbejdsmarkedet blandt andet på grund af manglende viden om dansk arbejdsmarkedskultur.

- Det er en isoleret bydel, der ligger langt fra centrum i København. Mange har ikke deres daglige gang udenfor Tingbjerg og har i mange år været uden for arbejdsmarkedet, fortæller Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns Kommune får 60 millioner fra staten og lægger selv de resterende 26 millioner kroner til Flere Skal Med 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere