Store sten buler biler på hovedvej: "På alle måder vanvittigt"

Det endte både med en stor forskrækkelse og en bule i bilen, da Kim Madsen søndag eftermiddag kørte på Åboulevarden i København.

De seneste uger har der været et massivt vejarbejde i gang på Åboulevarden i København, der er en af byens mest trafikerede færdselsårer.

Men da Kim Madsen søndag kørte på strækningen, endte det både med en slem forskrækkelse og en bule i bilen, fordi der ikke var ryddet op på strækningen, efter asfalten var blevet skrællet af kørebanen.

quote I mit tilfælde ramte den 20-25 centimeter oppe på døren, men forestil dig, hvis den var blevet skudt over i den anden vejbane, eller hvis den havde ramt en cyklist

Kim Madsen, bilist

- Vi kom kørende søndag, hvor der var skrællet asfalt af. Der lå en masse sten på vejen, så vi kørte langsomt og forsigtigt, men pludselig lyder der et kæmpe smæld. Vi troede først, der var smadret en rude, men da det ikke var tilfældet, kørte vi videre. Da vi kom hjem, så vi, at der var kommet et ordentlig hak i bagdøren, siger Kim Madsen til TV 2 Lorry.

Som små tennisbolde

Han havde allerede undret sig over stenene, mens han kørte på vejen, fordi mange af dem havde størrelser som golfbolde og små tennisbolde.

Og det fik han igen bekræftet, da han mandag kørte tilbage for at tage billeder af strækningen.

"Det er på alle måder vanvittigt. Det er fuldstændig vildt, at man ikke har fjernet dem," siger Kim Madsen om de mange sten, som man kan se her på billedet.
"Det er på alle måder vanvittigt. Det er fuldstændig vildt, at man ikke har fjernet dem," siger Kim Madsen om de mange sten, som man kan se her på billedet.
Foto: Kim Madsen/Privatfoto

- Det er på alle måder vanvittigt. Det er fuldstændig vildt, at man ikke har fjernet dem. I mit tilfælde ramte den 20-25 centimeter oppe på døren, men forestil dig, hvis den var blevet skudt over i den anden vejbane, eller hvis den havde ramt en cyklist, siger Kim Madsen, der også så en del store sten i midterrabatten.

- Det er fuldstændig vildt at forestille sig, hvad der kan ske med de sten, hvis de bliver ramt i høj hastighed, siger han.

Håber kommunen tager ansvar

Kim Madsen har efterfølgende anmeldt sagen til Københavns Kommune, som han håber, vil påtage sig ansvaret for at dække skaderne.

Det er Center for Byvedligehold og Tilsyn, der står for opgaven med at lægge ny asfalt på strækningen, og der er man ærgerlig over, at de mange sten har ligget på vejen, men de understreger samtidig, det ikke skyldes manglende oprydning efter at have fjernet asfalt.

Stenene var på størrelse med golfbolde og tennisbolde, siger Kim Madsen.
Stenene var på størrelse med golfbolde og tennisbolde, siger Kim Madsen.
Foto: Kim Madsen/Privatfoto

- Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at det hverken er normalt eller hensigtsmæssigt, de har ligget der. Og hvis vi var gjort opmærksomme på det, havde vi fjernet dem. Efter asfalten på strækningen blev fjernet, har vi fejet og støvsuget, så vi formoder, at stenene er nogle, der er blevet revet løs i betonen, når bilerne har kørt på den, inden der er kommet ny asfalt på, forklarer Jane Snog til TV 2 Lorry.

- I den optimale verden ville vi ikke lade biler køre på betonen under asfalten, men det er en meget trafikeret strækning, hvor det er vigtigt, at bilerne kan passere, mens arbejdet står på. Og det har så medført, at de her sten er blevet revet løs. Men der er nu lagt asfalt på det meste af strækningen, så problemet ikke opstår igen, siger hun.