Stor vej spærret i København - skaber trafikkaos

På grund af forberedelserne til 1. etape af Tour de France på fredag er trafik-knudepunkter i København spærret af. Det giver stort køkaos.

Tirsdag morgen og formiddag har hidtil budt på kaotiske trafikale problemer midt i København.

Det skyldes, at der mandag aften blev spærret for biltrafik på H.C. Andersens Boulevard mellem Rådhuspladsen og Tietgensgade, da der er ved at blive gjort klar til 1. etape af Tour de France på fredag, der som bekendt køres i København.

Selvom Københavns Kommune og Københavns Politi har varslet spærringerne i god tid, er det alligevel kommet bag på mange bilister, som er blevet fanget i lang kø ned langs H.C. Andersens Boulevard, hvor bilerne holder i prop hele vejen ned til søerne.

Det fortæller Mikkel Mindegaard, der er enhedschef i teknik- og miljøforvaltningen i København.

- Det går rigtig langsomt lige nu, og der vil være massiv kø i nogle timer frem, som det ser ud lige nu. Vores trafikfolk har målt på det, og man skal regne med en fordobling af sin rejsetid, hvis man skal den vej rundt, siger han til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter billedet.

H.C. Andersens Boulevard er spærret af på grund af forberedelserne til Tour de France-starten 1. juli.
H.C. Andersens Boulevard er spærret af på grund af forberedelserne til Tour de France-starten 1. juli.
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Lad være med at køre ud i krydset

Et af de største problemer er, at bilisterne ikke drejer fra, før de når den spærrede boulevard. Og det giver kø over lyskrydsene.

- Folk kører ud i krydset uden at kunne komme igennem det, og det er med til at give endnu mere kø og kaos. Og udover at det forsinker trafikken endnu mere, så skaber det også farlige situationer for de mange cyklister, der skal køre slalom mellem bilerne for at passere, siger Mikkel Mindegaard.

- Det kan godt føles unaturligt, når man gerne vil fremad, men vi appellerer til, at folk bliver holdende, når de kan se, at ikke kan nå over, selvom de har grønt lys.

Artiklen fortsætter efter billedet.

H.C. Andersens Boulevard er spærret fra 27. juni indtil mandag den 4. juli.
H.C. Andersens Boulevard er spærret fra 27. juni indtil mandag den 4. juli.
Foto: TV 2 Lorry

Så opfordringen fra Københavns Kommune er, at man skal finde alternative veje, hvis man vil undgå at sidde i kø.

- Jo længere ude, man drejer fra på H.C. Andersens Boulevard, desto hurtigere kommer man frem. Så opfordringen er helt klart, at man enten helt skal lade bilen stå eller finde en alternativ vej – for eksempel ved at tage Sjællandsbroen i stedet for Langebro.

Tirsdag er forbuddet mod biltrafik endda blevet udvidet til flere dele af H. C. Andersens Boulevard, hvor der også vil være spærret op til Hammerichsgade/Nørre Voldgade.

Derudover er det ikke tilladt at standse og parkere bilen mellem på H.C Andersens Boulevard Tietgensgade og Vesterbrogade den næste uge.

Spærringen af H.C. Andersens Boulevard ophører først den 4. juli.

Onsdag vil endnu flere veje omkring Rådhuspladsen afspærres mellem klokken 15 og 23.

Se hvilke i det store trafikoverblik herunder: