Stor københavnsk gadefest aflyser for andet år i streg

For andet år i streg må Københavns største gadefest aflyse på grund af corona.

I årevis har by- og musikfestivalen Distortion fyldt Københavns gader med kunstnere, musikere - og især danseglade københavnere.

Det skulle også have været tilfældet om lige under to måneder - den 2.-6. juni - men festivalen må nu aflyse for andet år i streg.

Det skyldes det fortsatte forsamlingsforbud, og festivallen ikke mener, at det er muligt for dem at tjekke coronapas, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

– Det føles uvirkeligt at skulle aflyse to år i træk. Vi er meget kede af det overfor publikum, artister og partnere, siger Thomas Fleurquin, festivalens stifter og direktør i pressemeddelelsen.

Distortion har tidligere år fyldt godt op i gaderne
Distortion har tidligere år fyldt godt op i gaderne
Foto: Asger Ladefoged - Ritzau & Scanpix

Beslutningen om endnu en gang at aflyse Distortion bliver bakket op af socialdemokratiets politiske ordfører på Københavns Rådhus, Jonas Bjørn Jensen.

– Det er selvfølgelig mega ærgerligt, og jeg er virkelig trist over, at Distortion igen må aflyse. Vi trænger virkelig til at komme ud og genopdage byen sammen. Men selvfølgelig er det fuldt forståeligt, situationen taget i betragtning, og jeg er glad for, at Distortion ikke tager nogen chancer i forhold til vores folkesundhed.

Den næste udgave af Distortion finder sted i 2022 den 1.-5. juni.

Indtil da arrangerer festivalens ansvarlige i stedet en række mindre kulturarrangementer:

- Vi kommer til at prøve at afholde alternative åbne begivenheder i byrummet i løbet af sommeren – men hvem ved, hvad det kan blive til, siger Thomas Fleurquin, som til gengæld forventer, at den mindre musikfestival, Distortion-arrangørerne også står bag, kommer til at finde sted denne sommer:

- Vi regner stærkt med, at vores mindre elektronisk musikfestival, Karrusel, kan foregå som planlagt sidst i august. Derfor har vi valgt at udvide den med en ekstra dag, siger han.