Stor demonstration for mimrekortet: ”Vigtigt vi stadig viser modstand”

Hundredvis trodsede vejret og deltog i demonstrationen om bevaring af mimrekortet. Og det er selvom, at planerne om at udfase mimrekortet foreløbigt er droppet.

”Bevar mimrekortet og på pap”, ”Fingrene væk fra kortet” og ”Bevar vores mimrekort”.

Sådan stod der på alle de bannere og skilte, som demonstranterne løftede højt i vejret foran Christiansborg torsdag eftermiddag.

quote Der er rigtig mange mennesker, som bliver ramt, hvis mimrekortet bliver fjernet.

Dunja Seeger, demonstrationens arrangør

For godt nok er planerne om at udfase det selvstændige pensionistkort - det såkaldte mimrekortet - foreløbigt droppet, men mange hundrede mennesker var torsdag mødt op i regnvejret – bare for lige at skære det ud i pap.

- Det er ret vigtigt, at vi fortsat viser modstand. Der er rigtig mange mennesker, som bliver ramt, hvis mimrekortet bliver fjernet, siger Dunja Seeger, som havde arrangeret demonstrationen sammen med sin søster.

Der var både musik og taler til demonstrationen.
Der var både musik og taler til demonstrationen.
Foto: Amanda Dissing - TV 2 Lorry

DOT, Din Offentlige Transport, har efter den massive kritik valgt at ændre kurs. I stedet for at udfase mimrekortet vil de samarbejde med ældre- og handicaporganisationer om at finde en ny model, der ifølge planen skal træde i kraft om 11 måneder.

Men det giver søskendeparret ikke meget for. Og derfor stod der altså torsdag hundredvis af demonstranter på politikernes dørtrin.

Stort fremmøde trods regn og kulde  

Fakta om mimrekortet

Regnen har silet ned det meste af torsdagen, men der skal mere end lidt vand til at holde de ældre indendørs. For dem var det nemlig meget vigtigt at møde op og vise, hvor de står.

- Vi vil gerne protestere imod det. Vi synes ikke, det kan være rigtigt, at de skal tage mimrekortet fra os, siger Inge Ebert, som var mødt op for at tage del i demonstrationen.

- Man kan aldrig vide, hvad de finder på derinde, men politikere kan ikke lide, der er demonstration, der hvor de arbejder, siger Flemming Felsted, der også demonstrerede.

Mange hundrede mennesker var mødt op til dagens demonstration.
Mange hundrede mennesker var mødt op til dagens demonstration.
Foto: Amanda Dissing - TV 2 Lorry

Dunjas søster Annette har været plaget af sygdom, og for hende har mimrekortet været ekstremt vigtigt. Derfor var hun også meget glad for at se så mange mennesker til demonstrationen.

- Jeg er vildt imponeret over, hvor mange der er mødt op, og hvor mange der er tilbage, for det er hundehamrende koldt, siger Annette Seeger.  

quote Det er godt gået. Jeg synes, man lige skal kigge ud ad vinduerne derinde fra borgen og sige: Hold da op. Det er egentlig meget stærkt det der.

Pia Kjærsgaard (O)

Søstrenes mål er at indsamle 50.000 underskrifter til et borgerforslag til Folketinget. Lige nu har de 2.150. Så der er lang vej igen.

Flere politikere bakkede op

Inde fra Christiansborg må pladsen have set temmelig farverig ud med alle de mange farvestrålende paraplyer og regnjakker udenfor. Og mange politikere tog sig da også tid til at følge lidt med i demonstrationen.

- Det er godt gået. Jeg synes, man lige skal kigge ud ad vinduerne derinde fra borgen og sige: Hold da op. Det er egentlig meget stærkt det der, siger Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard om demonstrationen til TV 2 Lorry.

Flere politikere bevægede sig også ud fra Christiansborg for at holde tale eller lytte med.