Stjal dele fra luksusbiler: Politi anholder og sigter to mænd

To mænd fra Litauen er anholdt og sigtet for adskillige tyverier fra personbiler. Politiet formoder, at de anholdte også har begået indbrud i boliger.

01:22

Nordsjællands Politi har i morges anholdt 2 mænd, der er mistænkt for omfattende tyverier af rat, GPS-udstyr og instrumentpaneler fra BMW´er og Mercedes´er i Nordsjælland.

To litauiske mænd blev fredag morgen anholdt på Christianhavn. Her blev de sigtet for flere tyverier fra personbiler.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Ny tyveribølge i Nordsjælland: Dyre biler ribbet for inventar

Mændene, der er 31 og 39 år, er mistænkt for at have stjålet rat, GPS-udstyr, intrumentpaneler og andre lignende ting fra biler af mærkerne BMW og Mercedes flere steder på Sjælland, særligt Nordsjælland.

- Vi har foretaget en intens efterforskning i et godt og tæt samarbejde med SEØ (Særlig Efterforskning Øst, red.), og jeg er meget tilfreds med, at det på baggrund af efterforskningen er lykkedes os at anholde to formodede gerningsmænd til formentlig mange tyverier fra personbiler, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi. 

Kan også have begået indbrud

De to mænd har tidligere fredag været i grundlovsforhør med anmodning om varetægtsfængsling.

Foreløbig lyder sigtelsen på ni tyverier fra biler, men der er formodning om flere. Det skal politiet nu have efterforsket.

Læs også Mystisk tyveri fører til forlænget høringsfrist

- Efterforskningen kører stadig på højtryk, for især Nordsjælland har været hårdt ramt af tyverier fra primært BMW’er og Mercedeser på det seneste, og vi kan derfor på ingen måde udelukke, at de to skal sigtes for flere forhold, når vi får trevlet sagerne op. Derudover har vi også en tese om, at vi kan knytte de to til adskillige indbrud i privat beboelse, men det må efterforskningen vise, fortæller Lau Thygesen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik