Sporarbejde: Her lukker metroen i et halvt år

På grund af sporarbejde vil metroen mellem Vanløse og Frederiksberg frem til marts 2022 være lukket i nattetimerne. I stedet bliver der indsat metrobusser mellem de to stationer.

Er du en af dem, der bruger metroen mellem Vanløse og Frederiksberg sent om aftenen eller om natten i hverdagene, så skal du til at vænne dig til metrobusser.

Fra i aften vil det nemlig ikke længere være muligt at tage metroen mellem klokken 22 og 06 på hverdage mellem Vanløse og Frederiksberg frem til marts 2022.

quote Vi er i gang med at forbedre systemet, så vi kan have flere passagerer.

Jesper Overgaard, chef for Kunder og Analyser hos Metroselskabet

Det betyder, at der natten til alle ugens hverdage kører metrobusser i stedet for metro.

Dog ikke i uger med skoleferier som efterårsferien i uge 42, juleferien i uge 51 og 52 samt vinterferien i uge 7.

Ifølge Jesper Overgaard, der er chef for Kunder og Analyser hos Metroselskabet, har de forsøgt at lukke metroen ned på det bedst mulige tidspunkt.

- Det er selvfølgelig uhensigtsmæssigt, og vi er ikke glade for at lukke ned, men om natten generer vi mindst muligt vores passagerer, siger han.

Resten af metroen kører som normalt, og Frederiksberg metrostation vil også være åben som normalt i hele perioden.

Jesper Overgaard fra Metroselskabet understreger, at den natlige nedlukningen af skinnerne er en nødvendighed for at sikre kapaciteten fremover.
Jesper Overgaard fra Metroselskabet understreger, at den natlige nedlukningen af skinnerne er en nødvendighed for at sikre kapaciteten fremover.
Foto: Jan Christiansen - TV 2 Lorry

Nye sporskifter

Det er arbejdet med nye sporskifter, der gør, at metroen ikke kommer til at køre om natten i hverdagene mellem de to stationer, lyder det fra Jesper Overgaard.

- I løbet af sommeren har vi skiftet skinnerne, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Nu skal vi i gang med at lægge kabler og lave signalsystemet, og derefter skal det hele testes.

Installeringen af det nye sporskifte skal være med til at ruste metro-systemet til fremtiden.

- Vi regner med, at vi skal have mange flere passagerer i fremtiden, så vi skal gøre klar til, at der er nok kapacitet, siger Jesper Overgaard.

Det er mellem Vanløse Station og Flintholm Station, at der er kommet nye sporskifter på metrosporene. De skal være med til at sikre, at der kan sættes flere metrotog ind i myldretiden, så der bliver bedre plads i metroen.

De nye spor forventes at være klar til brug i sommeren 2022.