Spiludvikler går på børsen: Sørens mobilspil får million-indsprøjtning

Københavnske Trophy Games går nu på børsen. Men allerede inden har interessen været større end nødvendigt.

Københavnske Trophy Games, der udvikler spil til mobil og pc, har fået medvind på vejen til børsen.

Spiludviklervirksomheden har modtaget tegningsordrer for i alt 176 millioner kroner, hvilket er 197 procent højere end de 59,3 millioner kroner virksomheden søgte i udbudsperioden.

Selskabet skulle afsætte aktier for minimum 40 millioner kroner for overhovedet at kunne komme på børsen.


- Vi er glade for den store interesse, vi har oplevet i tegningsperioden. Både eksisterende og nye investorer har kvitteret for vækstpotentialet i Trophy Games, siger administrerende direktør og medstifter af Trophy Games, Søren Gleie.

Investeringerne skal blandt andet bruges til opkøb af andre spil og -firmaer og udvikling af nye spil. Og så er planen at etablere et gaming-startup hub i København, hvor nye talenter kan få plads.

- Forhåbentlig kan denne børsnotering være med til at booste den danske gaming-scene og fungere som inspiration for andre danske spiludviklere, siger han.

Trophy Games har nu fem spil i deres portefølje og i år lancerer de to nye - nemlig et e-sportsmanagerspil og et Warhammer strategispil.

TV 2 Lorry har fulgt de afgørende dage i opstarten af børsnoteringen. Se videoen her:

En smeltet server satte starten

Trophy Games startede for 15 år siden. Først som et hobbyprojekt mellem nuværende direktør Søren Gleie og en barndomsven.

- Vi spillede et fodboldmanagerspil, som dengang var det bedste, men som, vi syntes, var dårligt, siger Søren Gleie, som derfor helt uden erfaring kastede sig ud at programmere sit eget fodboldmanagerspil til computer.


- Den første uge var der 5.000, der tilmeldte sig, og serveren, som var min bærbar computer, brændte fysisk sammen, dagen efter at vi havde taget den første back up af et års arbejde, siger han.

Det fik til dem til at række ud efter flere hænder. Håndtrykkene kom fra Karsten Ree, stifter af Den Blå Avis, og grundlægger af Benjamin Medier, Johnny Laursen, og med deres investering droppede de ud af universitet for at gå fuldtid på spiludvikling.

Den danske spilbranche

En stejl læringskurve

I dag har også Jan Lehrmann, der blandt andet er kendt som løve i programmet "Løvens Hule" på DR, en fremtræden rolle som investor og bestyrelsesformand i selskabet. Han blev en del af projektet i  2007.

- På det tidspunkt var det mest passionen, der drev det. Det er det stadigvæk, men dengang vidste Søren ikke, hvordan man skulle gøre det. De havde bare en plan om at gøre det, siger Jan Lehrmann.

Det har ændret sig siden.


- Søren har en meget stejl indlæringskurve. Hvis man skal starte Søren på et eller andet, så kan man begynde at belære ham om det. Så har man cirka tre uger, inden han begynder at belære dig om det, siger Jan Lehrmann.

Direktøren af det nu børsnoterede selskab har da også brugt tid på at overbevise andre end Jan Lehrmann om visionerne.

- Det har jo været hårdt arbejde især økonomisk. Det er først inden for de sidste par år, at jeg får, hvad der svarer til, en rigtig løn, siger Søren Gleie.

- Min mor foreslog i de første syv til otte år tit, at jeg lige kunne gøre min uddannelse færdig. Jeg måtte sige, mor, jeg er altså chef for først fem, men så senere syv, otte, 10 mennesker, siger han.

Trophy Games

Ville gerne have det gratis

Forretningsmodellen, som Throphy Games benytter sig af, kaldes FREMIUM. Det er en sammentrækning af free og premium.

Spillene vil altså være gratis at downlade, men det koster, hvis man eksempelvis vil have bedre spillere.


Hvad møder I af kritik fra brugere og spilbrancen?

- Spillerne vil gerne have det gratis, det er der ingen tvivl om. Men der må man bare sige, at vi skal også tjene penge, siger Søren Gleie.

Men er der ikke også generet lidt gulerod til mig her i starten, så jeg ikke giver op i spillet?
- Det kan man jo have som teori. Det kan godt være, der er generet en lille smule der, siger han.

Den forventede første handelsdag på børsen er den 27. april.