Spildevandsforslag nedstemt: Nej-partier kalder det et politisk stunt

Konservative i København foreslog torsdag at lægge en langsigtet plan for at stoppe udledningen af spildevand i Københavns Havn.

Hver gang der har været et større regnskyl i løbet af sommeren, har det medført røde badeflag og et forbud mod badning i Københavns Havn.

Årsagen er, at kloakkerne flyder over og skyller spildevand ud i havnen og i Øresund.

Spildevand, som kommer oveni de mængder af kalkulerede udledninger, Københavns Kommune selv står for, og som rykker koncentrationen op på et niveau, hvor det ikke længere er forsvarligt at bade i havnevandet.

Det fik i går Konservative til at foreslå borgerrepræsentationen, at man pålagde to af kommunens forvaltninger at udarbejde en plan for at stoppe udledningen af spildevand, som politikerne kunne tage stilling til. 

Et forslag, som dog blev stemt ned.

- Flertallet sendte forslaget i syltekrukke ned i forvaltningen, og så kan forvaltningen sidde og regne på det. Men selve tilslutningen til ideen, om at vi stopper for udledning af spildevand, den fik jeg ikke opbakning til, siger gruppeformand for Konservative, Jakob Næsager.

Det til trods for, at flere partier har givet udtryk for et ønske om at få stoppet spildevandsudledningen.

- Når det så kommer til stykket, og vi skal trykke på den røde eller den grønne knap i forhold til, om vi skal have stoppet spildevandet, så svigter deres mod, siger Jakob Næsager til TV 2 Lorry.

Enige i hensigten, men ikke i forslaget

Den udlægning er flere af de partier, der stemte nej, dog ikke helt enige i.

- Vi er helt enige i det, og vi har sådan set også besluttet det og lavet planer - langsigtede planer - for, hvordan vi stopper det. Det, der er vores problem, er, at det koster rigtig meget, siger Klaus Mygind, gruppeformand for SF.

Derfor stillede SF i stedet et ændringsforslag, der skal pålægge forvaltningen at afklare økonomien ved at sætte en stopper for udledning af spildevand.

Jens-Kristian Lütken, gruppeformand for Venstre, lægger sig på linje med SF'eren:

- Det er jo ikke svært at være enig i hensigten i, at vi ikke skal lukke spildevand ud i Øresund. 

- Det er en investering på op mod 40 milliarder kroner, så vi synes, der er god brug for at diskutere det mere end blot på et enkelt møde i Borgerrepræsentationen, siger han.

Radikale Venstre stemte også i mod forslaget, og i et skriftligt svar sendt fra gruppeformand Mette Annelie Rasmussen til TV 2 Lorry lyder begrundelsen:

- Fra de Radikales side arbejder vi for at sikre badevandskvaliteten i København. Konservative hiver et forslag op af hatten, som er ukonkret og ufinansieret. Vi er i gang, og vi kan hele tiden blive bedre. Jeg håber, vi kan samarbejde med de Konservative, og spørgsmålet er for vigtigt til at blive brugt i et kommunalpolitisk stunt.

Mener, det er på tide

Konservatives Jakob Næsager mener dog ikke, der er tale om et politisk stunt.

- Vi har drøftet spildevandsplan her på rådhuset rigtig mange gange, og vi har fremsat forslag både i april og august og i oktober. Ingen af gangene ville de andre partier bide til bolle på, at vi får stoppet udledningerne.

I stedet nøjes han med at konstatere, at forslaget blev stemt ned:

- Vi fik ikke opbakning til en langsigtet plan for stop for spildevand i Københavns Havn, og det er vi rigtig kede af i Konservative.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik