Sophie Hæstorp Andersen stopper: Her er den nye formand for Region Hovedstaden

Lars Gaardhøj er ny formand for region Hovedstaden, efter Sophie Hæstorp Andersen fratræder for at fokusere på valget til overborgmesterposten i København.

Et enigt regionsråd har tirsdag aften udpeget Lars Gaardhøj (S) som ny formand for Region Hovedstaden.

Han afløser Sophie Hæstorp Andersen (S), der efter otte år på posten har valgt at fratræde posten for at fokusere på valget til overborgmesterposten i København.

Lars Gaardhøj overtaget officielt rollen som formand 1. august, hvorefter Sophie Hæstorp Andersen vil fortsætte som menigt medlem af Region Hovedstaden. 

Lars Gaardhøj vil foreløbig sidde på formandsposten frem til 16. november, hvor der er igen er valg til Region Hovedstaden. Ifølge Sophie Hæstorp Andersen, sker overdragelsen af formandsposten med 'sindsro'. 

Takker for samarbejdet

- Jeg er meget glad for den brede opbakning til Lars. Han har mange års politisk erfaring, blandt andet med at forhandle regionens budget og som udvalgsformand. Jeg er stolt over de resultater, vi har opnået i regionen de seneste år med at udvikle et mere menneskeligt sundhedsvæsen og blandt andet nedbringe ventetiderne til behandling uanset, om man er fysisk eller psykisk syg.

- Så det er med stor sindsro, at jeg nu overlader roret til Lars, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelse, hvor hun også takker de andre medlemmer for samarbejdet. 

- Jeg har haft gode kolleger i regionsrådet og arbejdet sammen med mange dygtige medarbejdere. Dem vil jeg komme til at savne. Trods politiske uenigheder, så har vi altid formået at have en god stemning.

Ifølge Lars Gaardhøj vil han fortsætte det brede samarbejdet i regionen, og derudover vil han have et stort fokus på sundhedsvæsenet. 

- Efter en formidabel indsats fra vores mange medarbejdere og ledere er vi kommet rigtig godt igennem corona, og vi skal nu have fokus på at få afviklet de sidste udskudte behandlinger og operationer, samtidig med at vi passer på vores personale, siger han.