Sophie Hæstorp Andersen bliver ny spidskandidat for Socialdemokratiet i København

Den nuværende formand for Region Hovedstaden blev valgt uden en modkandidat.

Socialdemokratiet i København har søndag valgt Sophie Hæstorp Andersen som ny spidskandidat til kommunalvalget i november 2021.

Det skete kl. 12.00, efter at fristen for at stille op til posten som spidskandidat var udløbet, skriver Socialdemokratiet i København i en pressemeddelelse.

Sophie Hæstorp Andersen er valgt uden modkandidater og valget af den erfarne politiker som spidskandidat til overborgmesterposten vækker glæde og begejstring i partiet.

- Jeg har kendt Sophie i rigtig mange år og ved, at hun er en politisk begavelse, der trods sine kun 46 år, har en lang karriere bag sig, hvor hun har vist, at hun brænder for og evner at flytte store organisationer til fordel for helt almindelige mennesker, siger formand for Socialdemokratiet i København, Jan Salling, i pressemeddelsen.

Han fremhæver blandt andet, at Sophie Hæstorp Andersen sundhedspolitisk ordfører i Folketinget, kæmpede for værdige forhold for misbrugerne på Vesterbro, der siden fik et fixerum

- Sophie kommer til at gøre verdens bedste hovedstad endnu bedre. Særligt for alle de københavnere, der har brug for et stærkt velfærdssamfund for at bryde den negative sociale arv, Jan Salling.

Stolthed og ydmyghed

Sophie Hæstorp Andersen kommer fra posten som formand for Region Hovedstaden og  glæder sig over, at Københavns socialdemokrater har peget på hende til at stå i spidsen for det socialdemokratiske hold i København.

- Det er med kæmpe stolthed og ydmyghed, at jeg har modtaget beskeden om, at jeg nu er spidskandidat for Socialdemokratiet i København til overborgmesterposten. Jeg elsker vores København, hvor jeg har boet i halvdelen af mit liv, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun fortæller, at København rummer de mennesker, hun som politiker og socialdemokrat er her for.

- København må aldrig knække over på midten. Vi er og skal være en storby. En storby med plads til hinanden, og en storby, hvor vi passer på hinanden - og hvor vi går forrest i den grønne omstilling, så vores børn kan vokse op i en by, hvor vi passer på klimaet og sikrer rent vand og luft, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Frank Jensen måtte trække sig

Årsagen til, at Socialdemokratiet skulle have ny spidskandidat, skyldes, at Frank Jensen (S) i oktober trådte tilbage som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet, efter at der i dagene op til til hans fratrædelse blev oprullet anklager om krænkelser af kvinder i medierne.

Han havde været overborgmester i København i 11 år, og efterfølgende blev Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokraterne på Københavns rådhus, udpeget som fungerende overborgmester. Den post blev permanent den 23. oktober frem mod næste kommunalvalg om godt et år.

Lars Weiss har dog ikke ønsket, at blive spidskandidat.

- Det har aldrig været min ambition at blive overborgmester. Nu er jeg blevet kastet ud i det, og jeg går til det med krum hals, men jeg har ikke en ambition om at være overborgmester, siger Lars Weiss, sagde han til TV 2 Lorry den 30. oktober.

Frank Jensen er fortid på rådhuset og inden for dansk politik