Sommerferie i København? Udforsk hovedstadens hemmelige og skæve steder

Turistinformationen vil sammen med Københahavns Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL) præsentere en helt ny række turisme-tiltag, der skal gøre det mere attraktivt for danskerne at være på ferie i hovedstaden.

Mange danskere bliver formentlig turister i København den her sommer som følge af coronakrisen.

Turistinformationen i København vil derfor forsøge at servicere de danskere, der planlægger at holde ferie i hovedstaden. Det vil de gøre sammen med Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL).

Målet er at sætte fokus på de mange kendte og ukendte muligheder, som hovedstaden har at byde på.

De nye initiativer lanceres torsdag den 11. juni, oplyser Kultur- og Fritidsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Et af initiativerne består af en webapp, der hedder 'Know Your Bro', og appen skal hjælpe folk med at blive klogere på byens hemmelige ruter.

Appen er en lokationsbaseret historiefortælling, der kan tages i brug, når man står ved seværdigheder, så som havnefronten, arkitektur, gadekunst og handelsgader i København.

Og det er i den grad noget, som Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde glæder sig over.

- København har så meget at byde på udover de traditionelle turistseværdigheder. Med de nye initiativer håber jeg, at københavnerne og byens gæster får lyst til at bruge byen på anderledes måder, siger hun.

København som feriedestination for danskere

Som noget nyt kan man hente et cykelkort over Amager, Valby og Sydhavnen med familievenlige oplevelsesruter og få et ”københavnerkit” med inspirationsmateriale til forskellige tematiserede oplevelser.

Med appen er det muligt for turister at tage deres smartphone i hånden og blive guidet til seværdigheder rundt om i hovedstaden.

Det er muligt at finde denne ladcykel rundt i Københavns gader. På ladcyklen er det muligt at finde cykelkort, som man kan følge og komme på hemmelige ruter rundt i København.
Det er muligt at finde denne ladcykel rundt i Københavns gader. På ladcyklen er det muligt at finde cykelkort, som man kan følge og komme på hemmelige ruter rundt i København.
Foto: Lasse Lundberg Andreasen

Det vil være muligt at blive guidet til lokale ruter på Nørrebro, Vesterbro, Amager, og i juli måned vil man kunne finde en rute på Østebro for familie og børn, hvor der vil være opgaver undervejs.

Franciska Rosenkilde håber på, at det giver anledning til at se hovedstaden på andre måder, end hvad man er vant til.

- Når nu vi ikke kan rejse ud på samme måde, som vi plejer, kan vi måske udforske byens hemmeligheder og skæve steder på en måde, vi ikke har gjort før, siger hun. 

Her kan du finde cykelkort til sommeren: 

 

  Mest læst i dag

  Se flere

  Mest læst i dag

  Se flere

  Kultur

  _K0A1491_1

  playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

  60_percent

  playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

  Plejehjemsklovn1

  playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

  Roskilde Festival

  Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

  København

  Forsiden lige nu

  Se flere

  På forsiden nu

  Se flere