Solgte dyrt luksustøj til børn – nu er butikskæde gået konkurs

Børnetøjsforhandler med fire butikker på Sjælland lukker og slukker. Coronakrisen blev dødsstødet.

Burberry, Moncler, Stone Island, og Ralph Lauren.

Det er blot nogle af de mange dyre mærkevarer, der har hængt til skue på bøjlestativerne hos børnetøjsforhandleren Tinderbox.

Firmaet er dog ikke lykkedes med at gøre luksusbørnetøj til en sund og profitabel forretning, og derfor har Tinderbox nu drejet nøglen om og er taget under konkursbegæring.

Det skriver Tinderbox på sin hjemmeside, der ikke længere er tilgængelig.

- Webshoppen er midlertidigt lukket. Tilgodebeviser og gavekort kan pt. ikke anvendes, står der blandt andet.

Det fremgår yderligere, at selskabet Tinderbox Denmark A/S blev taget under konkursbehandling den 10. september.

Tinderbox åbnede sin første butik i 2014 og forhandlede dyrt tøj, jakker, sko, legetøj og accessories til børn og unge i alderen 0 til 16 år.

Forud for konkursen har kæden haft fire butikker på Sjælland.

Butikkerne lå i Illum i det indre København, Frederiksberg Centret, Waterfront Shopping i Hellerup og i Københavns Lufthavn.

Coronakrisen blev dødsstødet

Nikolaj Forsberg, der ejer halvdelen af selskabet Tinderbox Denmark, der står bag børnetøjsforhandleren af sammen navn, siger til Finans, at konkursen primært skyldes coronakrisen.

- Det er jo helt åbenlyst, at vi blev ramt på begge kinder under coronakrisen. Vores webshop var kun lige under opbygning og kunne derfor ikke bære os igennem det alene, da stormagasinerne og lufthavnen lukkede.

- Det blev en negativ spiral, da vi heller ikke kunne få leveret som planlagt, og så nåede vi et håbløshedstidspunkt, siger han til mediet.

Kurator Teis Gullitz-Wormslev fra advokatfirmaet Kromann Reumert oplyser til Finans, at selskabet alene i sidste regnskab tabte 12 millioner kroner.

Tinderbox havde sidste år 43 medarbejdere ansat, og man forsøger nu at få videresolgt firmaets butikker, varelager, brand og medarbejdere.