Sødt syn mødte gæster i Zoo – isbjørneunge på ukendt terræn

For første gang blev Københavns Zoos isbjørneunge lukkede ud i det store anlæg, hvor der er flere udfordringer, end den er vant til.

København Zoo’s gæster fik noget af en oplevelse, da de tirsdag slog vejen forbi det store anlæg med isbjørne.

Det skyldes, at den nu næsten otte måneder gamle isbjørne-unge Inuviks for første gang blev lukket ud i det store isbjørneanlæg.

Og det var med stor succes.

Mette Krøll, der er isbjørnenes faste dyrepasser, fortæller, at isbjørneungen klarede sin første tur i det store anlæg godt.

- Den er sprængfyldt med energi, og den klarer sig så godt.

- Mor og unge har fået sig nogle lange svømmeture, som har kostet lidt på kræfterne hos den lille, der tog sig en ordentlig lur, siger hun til TV 2 Lorry.

Isbjørne-ungen Inuviks tog sig en svømmetur med sin mor.
Isbjørne-ungen Inuviks tog sig en svømmetur med sin mor.
Foto: Københavns Zoo

Første tur på store anlæg

Indtil tirsdag havde isbjørneungen gået sammen med sin mor i det gamle isbjørneanlæg, men nu er Inuviks altså blevet stor nok til at prøve kræfter af med det store anlæg.

Isbjørneungen skal være i stand til at svømme langt, kunne dykke og have en vis størrelse, der gør den klar til at klare sig i det store isbjørneanlæg.

Helt let var det dog ikke for den lille isbjørneunge at følge med sin mor. Han havde nemlig selv behov for at svømme, dykke og undersøge anlægget.

- Det har skabt lidt problemer hos den lille, når den ikke kunne se sin mor, fordi hun var dykket langt ned. Vi kunne høre den skrige, men ligeså snart isbjørneungen kunne se sin mor igen, så stoppede den, siger hun.

Planen er, at mor og isbjørneungen får et par dage i Den Arktiske Ring, og så kan de ellers blive rykket rundt i dem begge to, hvilket skaber glæde hos deres faste dyrepasser.

- Nu kan vi bytte rundt på dem, fordi de kender begge anlæg, og det er det gode ved det, for så kan vi give dem 2-3 dage i hvert anlæg for at variere deres dag, siger Mette Krøll.