Socialborgmester i København: Udskyd udligningsreform til 2022

De politiske forhandlinger om en udligningsreform bliver snart genoptaget. Socialborgmesteren i København opfordrer dog til, at den bliver udskudt til 2022.

For blot et par måneder siden var udligningsreformen et stort debatemne her i hovedstadsområdet.

Så kom coronakrisen, de politiske forhandlinger blev indstillet, og siden er der stort set ikke blevet talt om udligning. 

Regeringen har dog ikke droppet tanken om en reform, og det er meningen, at Folketinget skal tage stilling til et lovforslag herom allerede i maj. 

- Jeg synes, det er utrolig problematisk, at man vil genoptage forhandlingerne, når der endnu ikke er et overblik over, hvor mange ekstraudgifter kommunerne får i forbindelse med coronakrisen, lyder det fra Mia Nyegaard (R), der er socialborgmester i København.  

Hun foreslår derfor, at man udskyder en reform af udligningsordningen til 2022. 

- Vi er snart midt i 2020, og jeg tror ikke, kommunerne har fået styr på udgifterne i forbindelse med coronakrisen allerede i 2021, så derfor foreslår jeg, at man venter til 2022, og så starter på en frisk på det tidspunkt, siger borgmesteren. 

Hvorfor og til hvad

I hovedstadsområdet står mange kommuner til at miste penge i regeringens udspil til yderligere omfordeling, og de har kritiseret, at de ikke kan få indsigt i beregningerne bag tallene. 

Københavns Kommune står til at skulle afgive et trecifret millionbeløb udover det, man allerede afgiver til ordningen i dag. Mia Nyegaard afviser dog, at forslaget handler om at undgå, at Københavns Kommune skal betale mere. 

- Jeg tror, at vi i Københavns Kommune godt ved, at vi har flere penge, fordi vi har et stort skattegrundlag, og måske er det også okay, at vi skal betale noget mere - altså oveni de 1,2 milliarder kroner, vi allerede betaler.  Men vi vil gerne vide hvorfor og til hvad, og det skal være baseret på, hvordan vores økonomi ser ud efter coronakrisen, afslutter borgmesteren. 

Corona gør kommunernes økonomi usikker

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Madkasser

Vikar ville ikke åbne 1-årigs madpakke - nu beklager kommunen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere