Snart åbner det nye Københavns Museum

Allerede i 2014 blev det besluttet, at Københavns Museum skulle flytte lokaler. Nu genåbner det endelig i nye lokaler

Der er blevet både hamret, banket, skrabet, spartlet og malet i det gamle Overformynderi på Stormgade 18 i København gennem flere år.

Den gamle, og ganske imponerende, bygning i hjertet af København har nemlig gennemgået en større renovering for nu at stå klar som det nye Københavns Museum.

Museet byder blandt andet på flere nye udstillinger, hvor særligt en gave bestående af en fysisk model, der skalerer Indre By til og med øerne og Islands Brygge ned til forholdet 1:750, skal fungere som en hovedattraktion i en stor installation om København.

Modellen har kostet 14,9 millioner kroner og er doneret af A. P. Møller Fonden.

Desuden bliver tid og sted nøgleord, når Københavns Museum genåbner.

De nye udstillinger integrerer byen i museet, hvor de enkelte rum afspejler en tid og et tema og kombinerer historisk tilbageblik med moderne teknologi.

Kort om Københavns Museum

- Københavnerne kan glæde sig. For med flytningen af Københavns Museum til nye rammer i Stormgade er der lagt op til, at museet kan huse nye, spændende udstillinger og aktiviteter. Det nye museum vil fortsat dykke ned i mange kroge af Københavns historie, men nu i en mere centralt beliggende fredet bygning og med interaktive faciliteter, der gør det endnu sjovere at gå på opdagelse i museet, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Åbning for alle

Museet genåbner den 8. februar, men allerede dagen før er det muligt for alle interesserede at få et glimt af de nye lokaler og udstillinger i tidsrummet 15-19.

- Jeg håber, at alle københavnere og byens gæster vil gå på opdagelse i det nye museum, der både kan gøre os klogere, inspirere os og være et sted at mødes over en kop kaffe, lyder det fra Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).